Баночку відкриваю і борщ готовий! Ахнете, як це смачно. Заправка для борщу на зиму, яка економить час і гроші

Одна з найпопулярніших страв України може зберігатись у вашому підвалі просто в баночці. Досвідчена господиня поділилась цікавим рецептом заготівлі для борщу на зиму

Приготована заздалегідь заготівля для борщу може серйозно зекономити ваш час і полегшити процес приготування цієї смачної української страви в подальшому. Заправка за цим рецептом виходить дуже насичена, а отже й сама страва з неї вийде наваристою та смачною. Взимку вам достатньо буде просто відкрити банку, додати м’яса та картоплі – і борщ готовий. Отже, приготуйте всі необхідні інгредієнти та беріться до справи!

Інгредієнти:

  • Один кілограм помідорів;
  • Один кілограм моркви;
  • Один кілограм болгарського перцю;
  • Один кілограм цибулі;
  • Півтора кілограма буряка;
  • Пів літра олії;
  • 100 мілілітрів оцту;
  • 1 столова ложка солі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно помити та підготувати овочі. Очистьте їх від шкірки, а в перці обов’язково видаліть насіння зсередини. Далі наріжте цибулю кубиками, а болгарський перець наріжте соломкою. Моркву та буряк потрібно натерти на крупній тертці, а ось помідори покришити якомога дрібніше. Нагрійте у глибокому посуді олії та почніть смажити цибулю. Коли вона стане прозорою, додайте моркву та, постійно помішуючи, смажте 5 хвилин. Далі додайте буряк і продовжуйте тушкувати.

Почніть готувати заправку для борщу
Почніть готувати заправку для борщу
Додайте всі необхідні інгредієнти
Додайте всі необхідні інгредієнти

Далі в отриману овочеву суміш потрібно додати ще й перець. Через 15 хвилин додайте до заправки помідори та висипте необхідну кількість солі. Дуже добре перемішайте те, що вийшло, і через 10 хвилин тушкування додайте до суміші оцет.

Готова заправка для борщу
Готова заправка для борщу

Готову заправку потрібно перемістити у стерильні банки та закатати кришками, залишити в перевернутому стані, поки страва повністю не охолоне. Далі банки можна перенести у підвал і зберігати всю зиму.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.