Частую домашніх “Сосисочним плетивом” із листкового тіста: готується просто, а виглядає як справжній шедевр

Цієї порції "Сосисочного плетива" вистачить, щоб нагодувати родину з чотирьох осіб. Страва виглядає настільки гарно, що ніхто ніколи не відмовляється скуштувати.

Цієї порції “Сосисочного плетива” вистачить, щоб нагодувати родину з чотирьох осіб. Страва виглядає настільки гарно, що ніхто ніколи не відмовляється скуштувати.

Вам знадобиться:

  • 750 г бездріжджового листкового тіста;
  • 6 тонких сосисок;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 2 ст.лож. кунжуту;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 2 ст.лож. олії;
  • чорний мелений перець.
Тісто слід розрізати на 11 смужок

Розгорніть прямокутник листкового тіста. Гострим ножем надріжте його, розділивши на 11 однакових смужок. Сосиски проткніть у кількох місцях і проваріть протягом 5 хвилин. Після цього воду злийте і залиште, щоб прохолонули. Зніміть целофан і розріжте кожну ковбаску на дві частини вздовж.

Починайте заплітати сосиски в один бік

Візьміть деко, на якому будете запікати пиріг. Змастіть його вершковим маслом і присипте борошном. Можете замінити присипку пергаментом. Тісто перекладіть на підготовлене деко. П’ять смужок через одну, починаючи з другої, складіть удвоє. Викладіть ближче до центру дві половинки сосисок і накрийте відкинутими смужками.

Заплетіть у другий бік

Тепер відкиньте 6 смужок, починаючи з першої. Викладіть половинки сосисок і поверніть смужки назад. Зробивши третій шар плетіння, переходьте на другу половину поля, діючи дзеркально.

Краї тіста підгорніть і заплетіть косичкою

Коли плетіння буде готове, хвостики тіста, що залишилися по обох боках, заплетіть у кіску. Зверху пиріг змастіть олією, присипте чорним молотим перцем та кунжутом.

Сосисочне плетиво випікайте 20 хвилин

Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте туди деко, випікаючи 20 хвилин. Коли знімете з дека і перекладете на таріль, присипте “Сосисочне плетиво” подрібненою зеленою цибулею.

Популярне

Схожі статті

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.