Повітряні булочки, які ніколи не черствіють. Весь секрет в рецепті тіста: просто додаю оцет, як бабуся навчила

Такі смачні і повітряні булочки ви не купите в жодному магазині. Вони настільки м'які і не черствіють навіть через декілька днів. Вся справа у секретному інгредієнті, який йде у тісто.

Багато українських господинь не любить готувати дріжджову випічку. Вона дійсно дуже вибаглива і потребуває багато часу та вмінь. Та булочки за цим рецептом вийдуть у кожного. Вони неймовірно пухкі і смачні. Крім того, вони не червствіють навіть через декілька днів після приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 650 г;
  • молоко – 400 мл;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 80 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • оцет – 2 ч.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вливаємо підігріте до теплого молоко. Додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Всипаємо до молока сухі дріжджі і розмішуємо до зникнення комочків. Далі додаємо 1 яйце і ще раз ретельно розмішуємо. В іншу глибоку миску просіюємо борошно і починаємо вводити в нього підготовлену молочну суміш. Вийде густе і липке тісто.

Повітряні булочки, які ніколи не черствіют
Повітряні булочки, які ніколи не черствіють

Викладаємо його на стіл і додаємо 30 грамів розм’якшого вершкового масла. Починаємо вмішувати масло у тісто. Спочатку тісто буде розслоюватися і погано “приймати” масло та через пару хвилин вимішування воно стане глянцеве і більш піддатливе.

Повітряні булочки, які ніколи не черствіють
Повітряні булочки, які ніколи не черствіють

Тепер до тіста додаємо оцет і декілька хвилин ретельно вимішуємо, щоб оцет з’єднався з тістом. Формуємо з тіста рівну кульку і перекладаємо її у глибоку миску змащену рослинною олією. Накриваємо тісто чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.

За цей час тісто збільшиться у декілька разів у буде дуже повітряним.

Повітряні булочки, які ніколи не черствіють
Повітряні булочки, які ніколи не черствіють

Тісто перекладаємо на стіл, трішки обминаємо руками і формуємо з нього булочки. Можна зробити випічку у вигляді косички та інше. Перед випіканням вже сформованим булочкам потрібно постояти ще 10 хвилин на деку. Тільки після того булочки можна випікати.

Випікаємо булочки у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Повітряні булочки, які ніколи не черствіють

Готові булочки виходять неймовірно пишними і дуже смачними. Вони не черствіють і зберігають свіжість декілька днів.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ротару показала архівне фото своїх батьків: юна Софія між мамою й татом — назавжди найрідніші та найближчі

Софія Ротару завжди вражає своїх шанувальників не лише талантом, а й глибокою людяністю. Її зворушливі фотографії разом із батьками служать своєрідним нагадуванням про важливість родинних цінностей.

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".