Сирно-ягідний чизкейк готується не в духовці, а в холодильнику: діти залюбки наминають замість морозива

Щоб не розжарювати роботою духовки й без того гарячу кухню, спекотного літнього дня краще зготувати чизкейк з ягодами, який не потребує випікання. Таким десертом можуть сміливо ласувати навіть ті, хто перебуває на дієті.

Щоб не розжарювати роботою духовки й без того гарячу кухню, спекотного літнього дня краще зготувати чизкейк з ягодами, який не потребує випікання. Таким десертом можуть сміливо ласувати навіть ті, хто перебуває на дієті.

Вам знадобиться:

  • 200 г пісочного печива;
  • 100 г вершкового масла;
  • 700 г сиру;
  • 350 мл вершків;
  • 5 ст.лож. цукрової пудри;
  • ягоди по сезону.
Печиво розкришіть руками або скористайтеся блендером

Якщо братимете домашній сир і вершки, то десерт застигне сам. Магазинні продукти потребують застосування желатину – знадобиться 25-грамовий пакетик, який слід розчинити в невеликій кількості води й змішати з вершками.

Ягоди можна брати будь-які – полуницю, малину, чорницю. Або ж замінити їх шматочками персиків, абрикосів, бананів, ківі, ананасів. З кожним із цих плодів вийде інший смак. Можете їх навіть міксувати між собою. З печива краще брати “Пряжене молоко”.

Основою чизкейк буде пісочний корж. Розкришіть печиво руками або пропустіть через м’ясорубку, щоб вийшли дрібні крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і змішайте до однорідності.

Сир пропустіть крізь сито

Роз’ємну форму застеліть пергаментом і розподіліть крихти рівномірно по всій поверхні. Притисніть пальцями, щоб вони вляглися щільно. Поставте форму в холодильник для застигання, а самі беріться до сирної маси. В ідеалі бажано брати домашні сир і вершки, але це надто калорійно, тому можна замінити магазинними варіантами.

Сир пропустіть крізь сито або збийте блендером. Змішайте з вершками й цукровою пудрою і гарно вимісіть. Додайте цілі ягоди чи шматочки фруктів. Викладіть сирну масу на пісочну основу і знову поверніть до холодильника. Витримайте 2 години. Після цього можете діставати, прикрасити зверху ягодами й фруктами, поливши желе. Воно надасть блиску тортика і не дасть фруктам звітрюватися. Задля цього 1 ч.лож. желатину розведіть у 50 мл води й намастіть верх чизкейка пензликом.

Діставши торт із холодильника, акуратно проведіть ножем вздовж стінок форми, розкрийте її та перекладіть чизкейк на блюдо. Тепер можна подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.