Більше ніякої майонезної “Шуби”. Хітова закуска з оселедцем в лаваші: рецепт підслухала в черзі на касі

Закусочний рулет з лаваша – страва не нова. Та спробуйте приготувати цю закуску з незвичайною, але дуже смачною начинкою. Ви будете вражені ніжним і водночас пікантним смаком.

Часто в Мережі можна зустріти рецепт закусочного лаваша з червоною рибою та крем-сиром. Такий рулет точно не всім по кишені. Та можна зробити альтернативу цій страві, яка буде навіть цікавішою на смак. Замініть червону рибу на оселедець, а крем-сир – на плавлений сир. Вийде смакота!

Необхідні інгредієнти:

  • філе оселедця – 200 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • зелена цибуля – 6 гілочок;
  • яйця варені – 2 шт;
  • огірок – 1 шт
  • лаваш – 1 шт.

Спосіб приготування:

У цій страві оселедець – головний інгредієнт. Тож саме від його якості буде залежати смак страви. Потрібно обрати слабосолений оселедець. Можна придбати вже готове філе, так якщо ви будете самі відділяти філе від риби, уважно повибирайте з нього  всі кісточки і зніміть шкірку.

200 грам філе оселедця – це 3-4 невеликі шматки. Їх потрібно нарізати на невеличкі шматки.

Хітова закуска з оселедцем в лаваші
Хітова закуска з оселедцем в лаваші

Огірок нарізаємо на тонку соломку, або тремо на крупну тертку. Варені яйця тремо на крупну тертку, а зелену цибулю дрібно ріжемо.

Формуємо рулет. Беремо один прямокутний лаваш і щедро змащуємо його плавленим сиром. На один край лаваша викладаємо всю підготовлену рибу. На всю іншу частину лаваша рівномірно викладаємо натерті яйця, огірок та зелень. Начинку викладаємо по всій поверхні лаваша, не доходячи до краю 3 см.

Хітова закуска з оселедцем в лаваші
Хітова закуска з оселедцем в лаваші

Акуратно загортаємо лаваш в рулет. Готовий рулет накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на пару годин, щоб він встиг просочитися.

Через 2-3 години рулет можна різати на порційні шматки і подавати до столу.

Хітова закуска з оселедцем в лаваші
Хітова закуска з оселедцем в лаваші

Також такий рулет можна взяти у цілому вигляді з собою на пікнік. Готова закуска виходить дуже смачною. Слабосолений оселедець ідеально поєднується з ніжним плавленим сиром, яйцем і свіжим огірком.

Готовий рулет може зберігатися в холодильнику до двох діб. Та ця закуску дуже швидко змітають зі столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Зірка ТСН Наталія Мосейчук зізналася, що її 25-річний син виїхав з України: “Сам відповідає за свої дії”

Наталія Мосейчук розповіла про старшого сина, який проживає за кордоном, і пояснила його позицію. Ведуча закликала людей не піддаватися маніпуляційним розмовам.

Такого соковитого бісквіта я не пробувала. Сім’я просить готувати частіше: справа в секретному інгредієнті

Бісквіт люблять усі, це класичний сімейний десерт. Але багатьом не подобається, що він може виходити сухим. Сьогодні ми підготували простий рецепт ванільного бісквіта, який завжди буде соковитим.

“Серце б’ється економно”: Володимир Остапчук зізнався, з яким вродженим діагнозом народився 39 років тому

Відомий український шоумен і ведучий Володимир Остапчук розповів про свій стан здоров'я, який не так давно не давав йому спокою. Що сталось зі знаменитістю?