Кисломолочний сир і 2 яйця: сирники більше не готую. Рецепт лінивих сочників за 10 хвилин до компоту

Ті, кому приїлися сирники, можуть спробувати приготувати іншу сирну випічку – сочники. Виходить дуже ніжно і смачно. Дітлахи куштуватимуть залюбки.

Ті, кому приїлися сирники, можуть спробувати приготувати іншу сирну випічку – сочники. Виходить дуже ніжно і смачно. Дітлахи куштуватимуть залюбки.

Вам знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • 150 г цукру (100 г для тіста+50 г для начинки);
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 125 г сметани (100 г для тіста+25 г для начинки);
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 0,2 ч.лож. солі;
  • 350 г м’якого сиру;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 2 ст.лож. молока;
  • 80 г родзинок.
Тісто розділіть на 12 частин

Борошно просійте крізь сито, додайте сіль, ванільний цукор і розпушувач. Добренько перемішайте і відставте вбік. Тим часом у глибокій мисочці змішайте яйце з двома третинами цукру. Додайте вершкове масло і ретельно змішайте. Долийте 100 г сметани й знову мішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Кожен ковбик розкачайте і додайте ложку начинки

Змішайте суху й рідку основи та замісіть тісто. Місіть руками не менше 5 хвилин. Після цього ковбик із тіста складіть у целофан і відправте на одну годину до холодильника.

Самі ж тим часом беріться до приготування начинки. Візьміть ще одне яйце, відділіть білок від жовтка. Білок змішайте з рештою цукру і збийте в пишну піну. Поступово додавайте сир, продовжуючи перемішувати. Потім вмішайте рештки сметани, крохмаль і родзинки.

Викладайте сочники на деко, вистелене пергаментом

Коли тісто настоїться, дістаньте його з холодильника і викладіть на дошку, присипану борошном. Розімніть ковбик і розділіть на 12 частин. Кожен круглячок розкачайте качалкою. Всередину викладайте по 1 ложці начинки, згортайте  кружальце вдвоє і притискайте пальцями краї.

Викладайте на деко, встелене пергаментом. Верх сочників змастіть жовтком. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте деко, температуру знизьте до 190 градусів і випікайте пів години. Після діставання з духовки відразу ж перекладайте на таріль і можете приступати до насолоди ніжним сирним смаком.

Популярне

Схожі статті

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Павлік, Боклан та інші

Час не рятує нікого. І ось уже всенародні кумири бачать легку сивину на скронях, а під очима купу зморшок. Любов фанів нікуди не поділася. От тільки хочеться пригадати, як вони виглядали замолоду.