Смажу тісто з виделками. Східні солодощі хитрим способом: мало хто знає про цей трюк. Рецепт 10 з 10

Смачні східні солодощі завжди чудово смакують до горнятка кави або чашечки чаю. Для того, щоб приготувати такий гостинець самостійно, багато часу не потрібно

Коли звичне печиво чи пироги набридли, але хочеться потішити себе чи близьких чимось смачненьким, настає час експериментів. Якщо ви давно хотіли спробувати приготувати східні солодощі власноруч, пропонуємо ознайомитись із цим простим, але дуже цікавим рецептом. Частування готується доволі швидко, а головна його особливість – смажиться солодка закуска просто з виделками. Отже, готуйте всі необхідні інгредієнти та беріться до приготування.

Інгредієнти:

  • 350 грамів борошна;
  • 150 мілілітрів теплої води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 60 грамів вершкового масла;
  • Одне яйце;
  • Олія для смаження;
  • Мед або сироп для декору.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно просіяти борошно та відставити його. У стакан із теплою водою додайте сіль і перемішуйте, поки вона не розчиниться. Злегка м’яке вершкове масло додайте у борошно та добре перетріть його з нею. Перемішайте все руками до однорідності.

Почніть готувати тісто для десерту
Почніть готувати тісто для десерту

Далі влийте в отриману масу солону теплу воду, а потім – вбийте туди яйце. Перемішайте все руками та з миски перекладіть на робочу поверхню. Почніть розтягувати тісто руками вздовж. Залиште тісто на 20 хвилин.

Додайте у тісто яйце
Додайте у тісто яйце

Через 20 хвилин знову викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном і почніть розкачувати скалкою. Далі розділіть тісто на смужки, як показано на фотографії.

Поділіть тісто на смужки
Поділіть тісто на смужки

Далі кожну смужку закрутіть і проверніть.

Закрутіть тісто
Закрутіть тісто

Кожну спірально закручену смужку потрібно продовжувати так крутити, розтягуючи її у довжину. Далі отримані довгі та перекручені смужки потрібно накрутити на виделки.

Накрутіть тісто на виделки
Накрутіть тісто на виделки

Смажте десерт прямо з виделками на розігрітій сковороді з великою кількістю олії. Коли тісто “схопилось”, викладіть його у красиву форму та приберіть виделки.

Смажте східні солодощі на сковороді
Смажте східні солодощі на сковороді
Зробіть десерт красивої форми
Зробіть десерт красивої форми

Смажте до рум’яної скоринки з обох боків. Після смаження викладайте готові солодкі закуски на паперові рушники, аби позбутись від зайвої олії. Перед подачею полийте солодощі медом або сиропом.

Популярне

Схожі статті

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.