Додаю масло і яйце в творог та через 10 хвилин отримую домашній плавлений сир. Перестала купувати в магазині

Знайти в магазині смачний і якісний плавлений сир – не просто. Та його дуже легко можна приготувати вдома з найпростіших інгредієнтів і він буде в рази смачнішим магазинного.

Якщо подивитися склад магазинного плавленого сиру, то там можна побачити цілу купу різних добавок та інших некорисних компонентів. Насправді, плавлений сир можна дуже просто приготувати в домашніх умовах. При цьому такий сир навіть буде корисним, адже в його основі корисний кисломолочний сир і зовсім трішки вершкового масла. Такий плавлений сир спокійно можна давати дітям.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир (творог) – 500 г;
  • масло вершкове – 60 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • яйце куряче –1 шт
  • зелень за бажанням.

Спосіб приготування:

У глибоку миску пересипаємо кисломолочний сир і пробиває його погружним блендером до однорідності. Якщо немає блендера, можна перетерти сир через сито. Викладаємо кисломолочний сир у каструлю з товстим дном. Потрібно брати посуд з нержавіючої сталі, емальований не підійде. До сиру додаємо сире яйце, соду і сіль. Все ретельно перемішуємо. Виходить повітряна сирна маса.

Додаю масло і яйце в творог та через 10 хвилин отримую домашній плавлений сир

Ставимо каструлю на маленький вогонь і гріємо творожну масу, постійно перемішуючи. Сир почне по трохи плавитись і за декілька хвилин перетвориться в однорідну, розплавлену, тягучу сирну масу.

Додаю масло і яйце в творог та через 10 хвилин отримую домашній плавлений сир

Тоді в каструлю додаємо вершкове масло кімнатної температури і продовжуємо перемішувати. Сирна маса із густої почне перетворюватися у рідку. Коли сирна маса закипить, вимикаємо каструлю і даємо 10 хвилин охолонути.

Додаю масло і яйце в творог та через 10 хвилин отримую домашній плавлений сир

До плавленого сиру можна нічого не додавати, а можна додати шинку, зелень, гриби, чи якусь приправу, яку ви любите.

Сир розливаємо в контейнери і залишаємо охолоджуватися в холодильнику до застигання мінімум 2-3 години.

Додаю масло і яйце в творог та через 10 хвилин отримую домашній плавлений сир

Готовий сир має приємну кремову текстуру і дуже смачний вершковий смак. Це ідеальна намазка для бутербродів. Також з таким плавленим сиром можна робити рулети з лаваша.

Смачного!