Замість лінивих вареників за 15 хвилин. Солодкі макарони з полуницею: обожнюю цей рецепт з дитинства

Частенько виникає гостра потреба швидко нагодувати рідних вечерею. У такому разі макарони з полуницею стануть рятівною паличкою-виручалочкою. Головне, що малюк не каверзуватиме, бо дійсно смачно, а чоловік теж наминатиме за обидві щоки "дорослу" пасту, приправлену часничком.

Частенько виникає гостра потреба швидко нагодувати рідних вечерею. У такому разі макарони з полуницею стануть рятівною паличкою-виручалочкою. Головне, що малюк не каверзуватиме, бо дійсно смачно, а чоловік теж наминатиме за обидві щоки “дорослу” пасту, приправлену часничком.

Макарони з полуницею для дітей

Традиційно страва з полуницею на двох дітей готується так.

Вам знадобиться:

  • 200 г макаронних бантиків чи будь-яких інших виробів;
  • 500 г свіжої полуниці;
  • 1 скл. жирних вершків;
  • 4 ст.лож. цукрової пудри.
Солодкі бантики з полуницею

Залийте в каструлю 2 л води, підсоліть і доведіть до кипіння. У киплячий окріп засипте бантики, перемішайте шумівкою, щоб не злиплися. Варіть протягом 10 хвилин на слабому вогні. Потім відкиньте на друшляк.

Допоки макарони варитимуться, беріться до полуниці. Промийте ягоди, очистьте від плодоніжок і за допомогою виделки перетворіть на суцільну масу. Додайте вершки, цукрову пудру й перемішайте. За бажанням, вершки можна замінити на маскарпоне. Висипте макарони й ще раз перемішайте. Дитяча солодка страва готова.

Паста з полуницею для дорослих

Навряд чи чоловік захоче їсти солодкі макарони. Для нього краще приготувати справжню італійську пасту.

Вам знадобиться:

  • 100 г пасти пенне;
  • 5 г м’яти;
  • 15 г солі;
  • 1 листочок базиліку;
  • 3 г часнику;
  • 3 г оливкової олії;
  • 15 г пармезану;
  • 250 г полуниці.
Паста пенне з полуницею

Воду (1 л) у каструлі посоліть, поставте на вогонь і дочекайтеся, щоб закипіла. Додайте пенне і відваріть. Листочки м’яти й базиліку поріжте. З почищеної та вимитої полуниці зробіть пюре, додавши до нього почавлений часник і зелень. Викладіть пасту у глибоку тарілку, додайте полуничний соус. Зверху присипте пармезаном, який натріть на тертушці.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.