Роблю швидкі малосольні помідори на мінералці з часником і кропом. На ранок вже готово, смак не передати

Не лише огірки можна малосолити, а й помідори! Вони виходять неймовірно смачними, пікантними і соковитими, а готуються дуже просто та без зайвих зусиль.

Такі малосольні помідори – чудова закуска, або ж доповнення до молодої картоплі чи страв із м’яса. Вони мають неймовірний смак і на будь-якому застіллі розлітаються першими. У приготуванні малосольних помідорів є декілька секретів. Перше – сорт помідорів, які ви будете солити. Обирайте маленькі і м’ясисті. Також у рецепті використовується сильногазована вода. Саме вона допомагає помідорам так швидко просоліти. Вже за добу томати мають яскравий і насичений малосольний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 1,5 кг;
  • сіль – 3 ст.л;
  • насіння кропу – 1 ст.л;
  • зелений кріп – 1 пучок;
  • часник –1 головка
  • мінеральна вода з газом – 1 літр.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обрати невеличкі помідори з пружною м’якоттю. Ідеально підійдуть помідори “сливка”, коктейльні томати або схожі варіанти. Можна обрати як червоні сорти помідорів, так і жовті. Помідори миємо і просущуємо. Для того, щоб томат просолився, потрібно проткнути його зубочисткою в області плодоніжки наскрізь.

Рецепт миттєвих малосольних помідорів на мінералці з часником і кропом
Рецепт миттєвих малосольних помідорів на мінералці з часником і кропом

Помідори перекладаємо у великий контейнер, де вони будуть маринуватися. Туди ж у довільній формі нарізаємо 1 головку часнику, додаємо зерна кропу, сіль, а також невеликий пучок мололого кропу. Різати зелень не потрібно, викладаємо гілочки кропу прямо на помідори. Заливаємо помідори літром сильногазованої води і ретельно перемішуємо.

Рецепт миттєвих малосольних помідорів на мінералці з часником і кропом
Рецепт миттєвих малосольних помідорів на мінералці з часником і кропом

Саме газована вода допомагає помідорам швидше просолитися і додає особливого смаку. Накриваємо контейнер кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Вже на другий день помідори будуть готові. Тоді їх потрібно зберігати в холодильнику. Зберігатися такі помідори можуть від тижня і довше.

Готові помідори виходять дуже ароматними, малосолоними і соковитими. Вони ідеально поєднуються з картопляним пюре, а ще краще смакують на застіллі під міцні напої.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.