Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму: “Дамські пальчики по-корейськи”. Розлітаються за секунду

У сезон свіжих огірків обов'язково заготуйте такий салат на зиму. Огірки по-корейськи виходять неймовірно смачними, хрусткими, пікантними і соковитими.

Для приготування цього салату потрібно зовсім небагато основних інгредієнтів, а саме огірки, цибуля та морква. Та у цьому рецепті дуже смачний маринад, який робить огірочки пікантними і соковитими. Взимку цей салат розлітається на ура.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • цибуля – 500 г;
  • морква – 500 г;
  • оцет 9%-й – 160 мл;
  • цукор – 70г;
  • сіль – 40г;
  • приправа для моркви по-корейськи;
  • олія рафінована – 230 мл.

Спосіб приготування:

Молоді огірки миємо, відрізаємо кінчики і нарізаємо на брусочки-четвертинки. Якщо у вас є фігурний ніж, то дуже гарно і ефектно буде нарізати саме ним, але можна нарізати і звичайним ножем.

Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму
Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму

Коли огірки підготовлені, перекладаємо їх у глибоку миску і займаємось іншими інгредієнтами. Моркву потрібно натерти на спеціальну тертку для моркви по-корейськи. Відправляємо її до огірків. Цибулю нарізаємо тонкими напівкільцями і також відправляємо до огірків.

До підготовлених овочів додаємо сіль, цукор, приправу до моркви по-корейськи, оцет і олію. Все добре перемішуємо і залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі, щоб огірки пустили сік. Час від часу салат треба помішувати.

Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму
Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму

Коли огірки пустили сік, викладаємо їх у простерелізовані банки. Огірки складаємо плотно і заливаємо тим соком, що утворився у мисці. Накриваємо банки кришками і готовимо до стерелізації.

Робимо це у великій каструлі, на дно якої викладаємо рушник. У каструлю переміщуємо банки з салатом, заливаємо водою, доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин після закипання.

Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму
Смачна закуска з огірків четвертинками на зиму

Після цього банки закручуємо кришками. Огірочки зберігаємо у холодильнику або в коморі. навіть при кімнатній температурі вони добре зберігаються.

Зверніть уваги, що огірки маринуються у власному соці. Смак салату виходить дуже яскравим, пікантним і неймовірно смачним. Огірочки навіть після стерилізації залишаються хрумкими і не втрачають свій смак.

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.