Естетика, простота, смакота: торт з оселедця – це не оселедець під шубою! Спробуйте, щоб зрозуміти, що краще

Приготуйте та оцініть цей оригінальний закусочний торт з оселедця. Якщо ви подумали, що це той самий "оселедець під шубою", то це не так. Від "оселедця під шубою" залишився, власне, сам оселедець та багатошарова техніка викладання продуктів.

Поціновувачів оселедця не потрібно вмовляти спробувати новий рецепт страви з цієї риби, бо вони залюбки готують та дегустують щось оригінальне. Ось і цього разу пропонуємо внести у рецептурний зошит рецепт, так званого, “Торта з оселедця”. Приготування його настільки просте, що впорається навіть дитина.

Потрібно

  • Малосольний оселедець великий 1 шт
  • Коржі вафельні 1 упаковка
  • Сир твердий 100 г
  • Яйця 4 шт
  • Морква велика 2 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Оливкова олія 1 столова ложжка
  • Сіль дрібка
  • Цукор дрібка

Приготування

Відваріть яйця круто. Нагадаємо, що для цього потрібно покласти їх у каструлю з холодною водою, поставити на вогонь та вирити їх від моменту закипання 11 -12 хвилин.

Після того, як яйця будуть готові, очистить їх під холодною водою та натріть на дрібній терці.

Торт з оселедця
Торт з оселедця

Наступним кроком сиру моркву натріть на великій терці та спасеруйте  її на пательні з невеликою кількістю олії, додавши дрібку солі та дрібку цукру.

Далі переходимо власне до головного героя- оселедця. Ретельно випатрайте його, зніміть шкіру, відділіть хребет, максимально приберіть дрібні кістки. Філе оселедця поріжте дрібні шматочки. Зауважимо, якщо в рибі є ікра, то залиште її, тому що вона тільки посприяє смаку.

Цибулю поріжте дрібними шматочками. Дехто вважає, що її гіркота недоречна, тому можна порізану цибулю потримати 10 хвилин у окропі, щоб вона вийшла.

Змішайте порізані оселедець та цибулю в одному скляному, керамічному або емальованому посуді та додайте вказану у рецепті кількість лимонного соку. Залиште так на 20 – 30 хвилин для маринування.

На пласку поверхню покладіть перший вафельний корж та намажте його майонезом. Не перестарайтеся, багато майонезу не треба. Достатньо заповнити ячейки.

Покладіть та розрівняйте половину оселедцю з цибулею та накрийте другим коржем.

На змазаний майонезом другий корж викладіть половину моркви та теж накрийте черговим коржем.

Його також змажте майонезом та викладіть на нього половину яєць.

Далі повторюємо пошарове формування торту. Останнім кроком накриваємо коржем та ставимо у холодильник на мінімум 1 годину, а краще на 2 години.

Перед подачею верхній корж змажте майонезом, щиро посипте сиром та прикрасите згідно своєї фантазії.

Торт з оселедця
Торт з оселедця

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.