Кабачки більше не смажу на сковороді. Готую в духовці під сиром і сухарями: обожнюю цю апетитну скоринку

У самий розпал кабачкового сезону завжди хочеться побалувати себе чимось смачним та незвичайним. Кулінари поділились рецептом запечених у духовці кабачків

Нині кабачки продаються чи не на кожному кроці. Сезон цього чудового овочу у самому розпалі, а тому – зараз саме час експериментувати та готувати щось надзвичайно смачне. Якщо вам вже набридли класичні смажені “кружечки” або ж кабачкові оладки, пропонуємо цей простий, але дуже смачний рецепт. Запечені з сиром і сухарями цукіні точно будуть вам до смаку, адже забути цю хрустку скоринку та неймовірний аромат неможливо.

Як приготувати запечені в духовці кабачки з сиром і сухарями
Як приготувати запечені в духовці кабачки з сиром і сухарями

Інгредієнти:

  • Кабачки;
  • Твердий сир;
  • Панірувальні сухарі;
  • Яйце;
  • Спеції – на власний смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно добре помити кабачки та відрізати їм хвостики. Далі слід нарізати цукіні брусочками. Взагалі ви можете нарізати овоч так, як вам більше подобається, втім у такому вигляді вони нагадуватимуть апетитні сирні палички. Далі потрібно підготувати панірування для страви.

Для цього потрібно натерти твердий сир на великій тертці та змішати його з панірувальними сухарями. До отриманої суміші слід додати улюблені спеції та сіль, а потім – добре все перемішати. Наступним кроком потрібно збити яйце в окремій мисці та ввімкнути духовку розігріватись до 180 градусів. Спершу обваляйте кабачки в борошні, а потім в яйці та паніруванні з сиром. Далі викладіть брусочки на деко для випікання та відправте у духовку на 20-25 хвилин. Випікайте кабачки при температурі 180 градусів і постійно стежте за ними.

Кулінари поділились простим рецептом запечених у духовці кабачків під сиром
Кулінари поділились простим рецептом запечених у духовці кабачків під сиром

Подавайте кабачки до столу ще гарячими, адже після того, як вони охолонуть, сир знову візьметься скоринкою та куштувати його буде не так апетитно. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.