Омлет за рецептом матушки Пуляр: легкий та повітряний, як хмаринка з сонечком. Неочікувано простий сніданок

Цей дивовижний омлет у деяких ресторанах коштує більше ніж тридцять євро. Ми ж пропонуємо приготувати його на власній кухні набагато дешевше, задоволення від його смаку ви отримаєте не менше.

Омлет матушки Пуляр уходить корінням у дев’ятнадцяте століття на французький острів Мон-Сен-Мішель. Місцева жителька Аннетт Пуляр відкрила там готель та почала подавати мешканцям готелю цю страву на сніданок. З тих пір омлет Пуляр, найповітряніший та найсмачніший, за думкою більшості гурманів, став самим популярним французьким  сніданком. Спробуємо і ми приготувати цю легендарну страву. Але, все ж таки, заради справедливості, потрібно сказати, що цей рецепт не є повністю автентичним, тому що справжній рецепт Пуляр  вважається таємницею та й технологія приготування  і посуд у 19 столітті були іншими ніж зараз. Так це чи ні, думаю, не так вже й важливо. Головне, що ви точно не будете розчаровані результатом.

Потрібно

Для пательні діаметром 24 см візьміть:

Яєць 5 шт

Молоко або вершки 2 столові ложки

Вершкове масло 1 чайну ложку

Сіль за смаком

Готуємо

  1. Яйця розбийте, відділяючи жовтки від білків.
  2. До жовтків додайте молоко або вершки. Але це не обов’язково, на любителя. Просто з молоком консистенція буде більш ніжною. Жовтки перемішайте вінчиком до однорідноі маси.
  3. Білки підсоліть та збивайте або вінчиком 20 хвилин по часовій стрілці або міксером на високих обертах до високих піків, тобто до дуже щільної консистенції.
Омлет Пуляр

4. Розігрійте пательню, покладіть шматок масла, дайте йому розплавитися та вилийте жовтки, розподіляючи їх по поверхні, обертаючи пательню.

5. Слідом за жовтками зверху викладіть обережними рухами білки та також розрівняйте їх силіконовою лопаткою.

6. Смажте на помірному вогні до тих пір, поки білок не буде приставати до лопатки (тобто періодично перевіряйте)

Омлет Пуляр

7. Проходячись по окружності пательні лопаткою обережно викладіть омлет на пласку тарілочку та розріжте його навпіл. Половинки покладіть одна на одну. За бажанням між ними можна прокласти тертий твердий сир.

Омлет Пуляр
Омлет Пуляр