Довго шукала цей рецепт: узбецький салат на зиму з помідорів, огірків, перцем і цибулькою. Смакує з кислинкою

Східна кухня вражає насиченістю смаків і розмаїттям вибору. Водночас страви з цієї культури готуються дуже просто та швидко, не потребують великої кількості зусиль і часу

Узбецький салат з помідорів та інших овочів має назву ачучук. Ця закуска зі східної кухні, як і багато інших традиційних страв, вражають своєю простотою у приготуванні в поєднанні з насиченістю смаків. Відомий узбецький салат зазвичай подають до плову. Овочева суміш вдало відтіняє яскравий смак традиційної східної страви та стає легким і чудовим доповненням до обіду або вечері.

Салат ачучук готується зі свіжих овочів й одразу подається до столу. Втім, українські господині та господарі, яким закуска особливо припала до душі, воліють заготовляти таку страву на зиму. Таким чином можна куштувати смачний узбецький салат цілий “холодний” сезон. Отже, пропонуємо підготувати всі необхідні продукти та взятись до справи!

Інгредієнти:

  • Одна цибуля;
  • Один великий помідор;
  • Один огірок;
  • Половина стручка гострого перцю;
  • Один болгарський (солодкий) перець;
  • Зелень;
  • Базилік і сіль.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підгодувати всі необхідні овочі та очистити їх. Почніть нарізати вказані інгредієнти. Ви можете самостійно вирішувати, як саме нашаткувати овочі, а можете різати їх половинками кілець. Гострий перець очистьте та позбудьтесь від насіння всередині, аби не зробити свою страву занадто гострою. Дрібно поріжте його та змішайте із солодким перцем. В окремій мисці перемішайте всі інгредієнти та додайте спеції. Не забудьте і про сіль.

Перемішайте інгредієнти
Перемішайте інгредієнти

Далі свіжий салат потрібно перекласти в ідеально чисті банки та прикрити все кришкою (але не закатувати). Стерилізуйте салат близько 40 хвилин, а потім – додайте туди по чайній ложці оцту та міцно закрити кришки. Коли банки охолонуть, переставляйте їх у погреб.

Перекладіть їх у банку
Перекладіть їх у банку

Зберігайте готовий салат у прохолодному місці та смакуйте пряними й ароматними овочами впродовж усієї зими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.