Краще, ніж оладки на сніданок. Беру 1 яйце, склянку кефіру і готую за 10 хвилин ці пишні булочки

Такі смачні та ніжні булочки чудово смакуватимуть до ранкової кави або вечірнього чаю. Пропонуємо приготувати частування за простим рецептом. Випічка вийде в кожного

Хоча багатьом може здаватись, що випічка – це завжди важке та довге заняття, поспішаємо запевнити вас у зовсім іншому. Насправді приготувати ароматні та пишні булочки на сніданок або для перекусу – дуже проста та швидка справа. Якщо вам набридло щоранку снідати оладками або ж до тарілочки ароматного супу чи борщу подавати хліб, спробуйте приготувати таку випічку. Ви можете спекти солодкі або прісні булочки – на власний розсуд.

Кулінари розповіли, як правильно готувати пишні булочки на кефірі
Кулінари розповіли, як правильно готувати пишні булочки на кефірі

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна;
  • Третина стакана теплої води;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • 1 склянка кефіру;
  • 16 грамів дріжджів у гранулах;
  • Півтори столової ложки олії.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розчинити у теплій воді цукор і дріжджі. Для цього в окрему чашку покладіть вказану кількість інгредієнтів і перемішайте. Продовжуйте мішати, поки у воді не розчиняться продукти. Далі потрібно просіяти борошно та додати до нього три столові ложки цукру, якщо хочете приготувати солодку випічку. У разі, якщо вам хочеться солоних булочок, потрібно додати трішки солі. Далі у борошно додайте кефір, масло та дріжджі з цукром, розчинені у воді. Перемішайте тісто ложкою.

Далі почніть замішувати тісто на булочки руками. Якщо бажаєте, для зручності можете перекласти тісто на робочу поверхню, заздалегідь присипану борошном. Замісіть тісто, відкладіть у тихе й тепле місце та накрийте його рушником. Залиште на 45-50 хвилин, аби воно підійнялось. Коли тісто “відпочило” та підійнялось, почніть формувати з нього булочки. Викладіть на деко, застелене пергаментом і змазане олією. За бажання, можете присипати випічку маком або кунжутом перед випіканням.

Як приготувати булочки в духовці на кефірі
Як приготувати булочки в духовці на кефірі

Після випікання дайте булочкам трішки охолонути та подавайте готову страву до столу. Булочки чудово смакують зранку, на обід і навіть на вечерю. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Чи то вона так добре збереглась, чи він не дуже виглядає: Святослав Вакарчук показав себе поряд з мамою

Лідер української рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вразив своїх шанувальників, опублікувавши фото своєї матері: майже 77-річна жінка має чудовий вигляд.

Готую ліниві вареники з сирною начинкою за рецептом моєї бабусі: без додавання борошна. Ідеальне тісто!

Розповідаємо, як приготувати ідеальні палюшки з сиром і зеленню. На смак вони нагадають галушки, а за формою схожі на пальчики. Обов'язково спробуйте!

Чудовий салат, який ніколи не набридне: всього 4 інгредієнти та 10 хвилин. Мій улюблений рецепт з шинкою!

Пропонуємо мега смачний салат швидкого приготування, який вам обов'язково сподобається. Впевнені, що ця закуска стане улюбленою у вашій сім'ї.