Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик: приготувала шедевр за копійки. Чоловік просить ще і ще

Якщо не знаєте, чим здивувати гостей за святковим столом, спробуйте цю неймовірну закуску з шампіньйонів. Вона дуже ефектно виглядає і має вишуканий смак, як у ресторані.

Ця закуска з шампіньйонів – абсолютна новинка, тож ви точно здивуєте своїх гостей цією стравою. Поєднання продуктів у цій закусці дуже цікаве і незвичайне. Твердий сир, який розтікається, горіхи, а також копчений бекон утворюють неповторну гамму смаку у поєднанні з шампіньйонами. Грибочки виходять дуже смачні, апетитні і мають гарний, святковий вигляд.

Таку страву можна подати на святковий стіл або взяти з собою на пікнік.

Необхідні інгредієнти:

  • шампіньйони – 15 шт середнього розміру;
  • бекон варено-копчений – 15 смужок;
  • горіхи грецькі – 100 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • паприка, сухий часник, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Гриби треба добре вимити, просушити і видалити ніжку. На сухій пательні потрібно злегка обсмажити грибні шапочки по декілька хвилин з двох боків. Гриби мають злегка підрум’янитися, але залишитися тверденькими.

Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик

Готуємо начинку. Твердий сир тремо на крупній тертці, грецький горіх подрібнює до стану крихти і додаємо до сиру. Туди ж додаємо паприку, сухий часник, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Формуємо закуску. Шапочку гриба наповнюємо підготовленою начинкою. Ставимо шампіньйон на центр смужки бекону і замотуємо гриб у бекон.

Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик

Так робимо зі всіма шапочками. Викладаємо шампіньйони у форму для запікання і ставимо запікатися у розігріту духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

Готові шампіньйони виходять неймовірно смачними і соковитими і мають аромат диму за рахунок копченого бекону.

Такі грибочки також можна приготувати на грилі, буде ще смачніше. Подавайте таку закуску, як доповнення до м’яса, картоплі, чи овочевого салату. У гарячому вигляді такі гриби смакують найкраще.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.