Залишилася баночка варення з минулого року. Спекла пишні булочки на пробу: не затримались і 15 хвилин на столі

Смачні булочки з повидлом всередині чудово смакуватимуть до чаю або кави та стануть ідеальним перекусом. Готується частування дуже швидко, а багато сил для випікання булочок не знадобиться

Якщо випічка завжди була для вас “страшною зоною” кулінарії, час руйнувати міфи та відкривати нові горизонти. Насправді не потрібно бути великим професіоналом, аби приготувати смачне частування до чаю або кави. Булочки з повидлом за таким рецептом випікаються швидко, а виходить цей десерт у кожного, навіть у початківця. Для такого частування використовують варення, яке можна знайти чи не в кожному домі. Отож, цей рецепт можна ризикнути назвати лінивим, адже булочки готуються дуже просто й швидко.

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 6 столових ложок олії;
  • Одне яйце;
  • 11 грамів сухих дріжджів;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно просіяти борошно в окрему миску та залишити його. У місткість, в якій ви готуватимете тісто, додайте яйце та цукор, сіль. Добре перемішайте суміш, що вийшла. Бажано досягнути однорідності. Злегка підігрійте молоко (до 30 градусів) і додайте необхідну його кількість до миски з яєчною сумішшю. Знову перемішайте все, поки не позбудетесь від грудочок. До слова, молоко кулінари радять обирати не дуже жирне, оскільки надмірна кількість жиру може завадити тісту підійнятись. Хоч і на смак це ніяк не вплине, зовні булочки будуть не такими пишними.

Почніть готувати тісто
Почніть готувати тісто

До всіх інгредієнтів додайте швидкорозчинні дріжджі. Ви одразу побачите, як вони починають діяти. Добре перемішайте отриману суміш, поки вона не стане однорідною. В самому кінці додайте туди олію. На цьому етапі можна починати замішувати тісто, втім спочатку потрібно ввімкнути духовку розігріватись до 180 градусів.

Почніть замішувати тісто на булочки
Почніть замішувати тісто на булочки

Борошно в суміш потрібно додавати поступово, постійно перемішуючи. Одразу відокремте близько 100 грамів борошна, адже знадобитись може не все. Зрозуміти, коли досить, просто. Коли тісто більше не липне до рук, то ви додали достатню кількість борошна. Сформуйте кульку та відкладіть її у накритій мисці на 20 хвилин.

Готове тісто
Готове тісто

Тепер сформуйте булочки. Відщепніть невелику частину від тіста – розміром не більш як тенісний м’ячик. Розкачайте його та змастіть поверхню варенням, яке обрали. Далі складіть протилежні сторони квадрата з тіста до середини та скрутіть булочки в трубочку.

Сформуйте булочки
Сформуйте булочки
Викладіть булочки на деко
Викладіть булочки на деко

Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом і випікайте до золотої скоринки. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.