Квіти з сосисок і яєць на картопляному полі – кращої вечері годі й бажати: для поціновувачів естетики й смаку

Якщо хочеться повечеряти не лише смачно, але й естетично, тоді можна приготувати квіточки з сосисок. Виглядає страва з яєць і картоплі неначе намальована картинка, а робиться усе доволі просто.

Якщо хочеться повечеряти не лише смачно, але й естетично, тоді можна приготувати квіточки з сосисок. Виглядає страва з яєць і картоплі неначе намальована картинка, а робиться усе доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 20 г вершкового масла;
  • 40 г зелені петрушки й кропу;
  • 200 г моцарели;
  • 6 довгих тонких сосисок;
  • 6 яєць;
  • сіль, чорний мелений перець.

Для соусу:

  • 60 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 500 мл молока;
  • сіль.
Візьміть довгі тонкі сосиски

Яйця бажано брати свіжі й невеличкого розміру. Так білок буде однорідним, а серцевина квітки акуратніша. Сосиски мають бути завдовжки 14-16 см, щоб легко загорталися у вигляді пелюстки.

Картоплю почистьте, вимийте, наріжте на шматочки. В каструлю налийте воду, поставте на середній вогонь і висипте картоплю, допоки рідина не прогрілася. Після закипання вогонь прикрутіть і варіть приблизно пів години. В залежності від сорту картопля може готуватися трішки швидше або довше.

Тим часом беріться до соусу Бешамель. Розігрійте молоко, щоб стало гарячим. В окремій сковорідці на слабкому вогні розтопіть масло, постійно перемішуючи. Коли розтопиться, всипте борошно, не припиняючи перемішувати.

Зробіть картопляне пюре

Тепер потроху ложку за ложкою підливайте молоко, ретельно втираючи в загальну масу. Коли все молоко опиниться на пательні, посоліть соус і зніміть з вогню. Він має бути рідким. Не переймайтеся – коли прохолоне, трішки загусне.

На поверхні може утворитися плівочка. Аби уникнути цього, затягніть посуд харчовою плівкою або просто перемішаєте перед застосуванням. Тим часом зварилася картопля. Воду злийте, додайте вершкове масло і зробіть пюре. Не забудьте посолити й поперчити на власний смак.

Форма для запікання має бути прямокутною 30х20 чи щось дуже близько до цього. Змастіть її маслом, викладіть картопляне пюре, розрівнявши поверхню лопаткою. Ножем зробіть заглиблення завширшки до 2 см, поділивши запіканку на 6 порцій.

Сформуйте квіти з сосисок і залийте яйцями

Вимиту й висушену зелень відділіть від стебел. Вони знадобляться для наших майбутніх квітів. Подрібніть ножем решту. Додайте до соусу, перемішавши.

Моцарелу натріть на тертушці з великими отворами. Сосиски звільніть від плівки. З одного боку зробіть надрізи поперек на половину діаметра. Згорніть кружальце й закріпіть зубочисткою. Решту сосисок обробіть таким же чином.

Викладіть на квадрат пюре спочатку моцарелу, зверху сосиску. Нічого не притискайте – порожнини заповнить білок яйця. В середину кожної розбийте по яйцю. Робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити цілісність жовтка. Поглиблення в пюре залийте молочним соусом. Тепер відправляйте деко в духовку і запікайте за температури 180 градусів 25 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Альбіну Джанабаєву помітили посеред вулиці у траурно-чорній сукні: цей образ викликає багато питань

Альбіна Джанабаєва продемонструвала цікавий образ, який викликав багато емоцій серед її фанатів. Світлини у чорній сукні співачка опублікувала у своєму Instagram.

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.