Кабачки більше не смажу. В сезон постійно печу цей грецький пиріг з кабачків: все змішав і в духовку на 20 хв

У сезон кабачків обов'язково приготуйте цей грецький пиріг. Він виходить дуже ніжним, апетитним і смачним. Така страва сподобається і дорослим і дітям.

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Кабачки смажать у клярі, роблять з них рулети і навіть супи. Спробуйте приготувати з цього овоча щось новеньке. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного і дуже смачного пирога.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт (+- 600 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубка;
  • кріп – 1 пучок;
  • твердий сир – 50 г;
  • сметана – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • розпушувач тіста – 5 г;
  • борошно – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно обирати молоді і невеличкі кабачки. Нарізаємо їх на тонкі напівкільця. Цибулю ріжемо на тонкі четвертькільця, а часник подрібнюємо якомога дрібніше.Також дрібно нарізаємо зелень кропу. Всі підготовлені овочі і зелень переміщаємо у глибоку миску і перемішуємо.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Готуємо заливку: в окремій мисці змішуємо сметану, яйця, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо розпушувач тісто і борошно. Знову ретельно перемішуємо, щоб не було комочків. Тісто має вийти по консистенції, як густа сметана, або, як тісто на оладки.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

До кабачків та інших овочів додаємо сіль і перемішуємо. До кабачків вливаємо підготовлену заливку і все ретельно перемішуємо. Отриману масу залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час кабачки трішки пустять сік і маса стане дещо рідша. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Трішки половини всього сиру додаємо до суміші з кабачків і тіста. Перемішуємо.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Форму для запікання змащуємо олією і перекладаємо туди тісто з кабачками. Зверху пиріг посипаємо твердим сиром, який залишився.

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-40 до рум’яності. Після випікання пирогу потрібно дати час трішки охолонути і тільки після того виймати його з форми.

Пиріг виходить дуже смачним: зверху хрумка сирна скоринка, а всередині він дуже ніжний і соковитий.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.

Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.