facebook

Кабачки більше не смажу. В сезон постійно печу цей грецький пиріг з кабачків: все змішав і в духовку на 20 хв

У сезон кабачків обов'язково приготуйте цей грецький пиріг. Він виходить дуже ніжним, апетитним і смачним. Така страва сподобається і дорослим і дітям.

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Кабачки смажать у клярі, роблять з них рулети і навіть супи. Спробуйте приготувати з цього овоча щось новеньке. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного і дуже смачного пирога.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт (+- 600 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубка;
  • кріп – 1 пучок;
  • твердий сир – 50 г;
  • сметана – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • розпушувач тіста – 5 г;
  • борошно – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно обирати молоді і невеличкі кабачки. Нарізаємо їх на тонкі напівкільця. Цибулю ріжемо на тонкі четвертькільця, а часник подрібнюємо якомога дрібніше.Також дрібно нарізаємо зелень кропу. Всі підготовлені овочі і зелень переміщаємо у глибоку миску і перемішуємо.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Готуємо заливку: в окремій мисці змішуємо сметану, яйця, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо розпушувач тісто і борошно. Знову ретельно перемішуємо, щоб не було комочків. Тісто має вийти по консистенції, як густа сметана, або, як тісто на оладки.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

До кабачків та інших овочів додаємо сіль і перемішуємо. До кабачків вливаємо підготовлену заливку і все ретельно перемішуємо. Отриману масу залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час кабачки трішки пустять сік і маса стане дещо рідша. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Трішки половини всього сиру додаємо до суміші з кабачків і тіста. Перемішуємо.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Форму для запікання змащуємо олією і перекладаємо туди тісто з кабачками. Зверху пиріг посипаємо твердим сиром, який залишився.

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-40 до рум’яності. Після випікання пирогу потрібно дати час трішки охолонути і тільки після того виймати його з форми.

Пиріг виходить дуже смачним: зверху хрумка сирна скоринка, а всередині він дуже ніжний і соковитий.

Рецепт грецького пирога з кабачків
Рецепт грецького пирога з кабачків

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.