Банку з’їдаємо за раз! Бурякова аджика на зиму: приготуйте пару баночок на пробу і пальчики оближете

Бурякова аджика має насичений яскравий колір. А за смаковими якостями нічим не поступається томатній. Вона водночас гостра й солодка і чудово смакує з будь-якою м'ясною стравою.

Бурякова аджика має насичений яскравий колір. А за смаковими якостями нічим не поступається томатній. Вона водночас гостра й солодка і чудово смакує з будь-якою м’ясною стравою.

Вам знадобиться:

  • 600 г буряка;
  • 300 г моркви;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 250 г помідорів;
  • 100 г часнику;
  • 20 г перцю чілі;
  • 2 лаврових листи;
  • 50 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 50 мл олії;
  • 5 мл оцтової есенції.
Змішайте буряк із морквою, сіллю та цукром

Приготуйте вказану кількість бурякової аджики на пробу. Якщо сподобається, зможете збільшити кількість інгредієнтів пропорційно і зробити зимові запаси. Кількість цукру й перцю чілі в рецепті можете варіювати, в залежності від уподобань родини. На приготування соусу піде приблизно півтори години.

Бурячки й моркву почистьте, промийте під краном і дайте висохнути. Наріжте невеликими кубиками. Пропустіть через м’ясорубку чи подрібніть у блендері. Якщо є час і бажання, можете натерти коренеплоди на тертушці.

Тушіть буряк із морквою і томатним соком 20 хвилинУ миску до овочів додайте сіль, цукор й олію. Відставте на 10 хвилин, щоб виділився сік. Якщо цього не сталося, то збільшите потім кількість помідорів. У болгарського перцю видаліть насіння й плодоніжку. Разом із помідорами пропустіть через м’ясорубку чи блендер. Помідори можна замінити 200 мл томатного соку.

Зубці часнику пропустіть через прес, гострий перець без хвостика й насіння та дрібно нашинкуйте.

Буряк із морквою поставте на вогонь у глибокій пательні. Додайте туди сік, що виділився з томатів, але не весь – тільки половину. Тушіть під кришкою 20 хвилин. Весь час наглядайте за варивом, перемішуючи та додаючи за необхідності ще трішки соку.

Додайте перець, решту помідорів і тушіть 40 хвилин

Додайте солодкий перець, решту томатів, часник, лаврушку та гострий перець. Перемішайте і поверніть на вогонь. Нехай умліває на слабкому вогні 40 хвилин. Спробуйте аджику на смак. Якщо є потреба, додайте ще трішки солі чи перцю. Влийте есенцію. Якщо аджика видається вам недостатньо однорідною, витягніть лавровий лист і подрібніть її у блендері.

Викладайте бурякову аджику в чисто вимиті й простерилізовані банки. Вони мають бути гарячими, закатайте кришки. Дочекайтеся, допоки вміст повністю прохолоне, лише після цього відправляйте на зберігання в якесь прохолодне місце.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.