Всі знайомі просять цей рецепт. Швидкі консервовані огірки без маринаду і розсолу: все літо так закриваю

Солоні та хрусткі огірки – те, що треба до тарілочки ароматного борщу або смаженої картоплі. Розповідаємо, як швидко та без зайвого клопоту приготувати таку закуску

Огірки – універсальний овоч, з якого можна приготувати неймовірно велику кількість страв. Його додають у салати, канапки, з нього роблять соуси та навіть десерти. Втім, найкласичніший варіант приготування цієї культури – консервація. Малосольні огірки стають чудовим доповненням до основних страв або ж просто смачним перекусом.

Втім, чимало господарів і господинь звикли, що приготування малосольних огірків – справа довга й важка. Хай там як, але поспішаємо зруйнувати всі міфи. Пропонуємо зробити зимову консервацію за цим простим, але дуже вдалим рецептом.

Інгредієнти:

  • Кілограм свіжих огірків;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 3-4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати огірки. Добре помийте овочі під проточною водою та відріжте хвостики. Шкірку, звичайно, залиште й не чіпайте. За бажання, можете одразу розрізати огірки на 4 частини, а можете солити цілі. Підсушіть огірки та відкладіть їх. Тим часом дрібно нашаткуйте зелень, очистьте та наріжте часник.

Помийте огірки
Помийте огірки
Підготуйте зелень і часник
Підготуйте зелень і часник

Тепер можна братись до приготування малосольних огірків. Для початку візьміть пакет і перевірте, аби в ньому не було дірок. Покладіть туди огірки, зверху викладіть зелень і часник, добре притрусіть все необхідною кількістю солі. Закрутіть пакет і легко його потрусіть протягом 30-40 секунд. Зав’яжіть пакет, покладіть його для надійності у ще один і залиште в холодильнику на 12 годин.

Перекладіть огірки в пакет
Перекладіть огірки в пакет

Готові малосольні огірки подаються холодними до основних страв. Зауважте, що маринувати огірки можна від 6 до 12 годин, залежно від того, наскільки солоними ви хочете їх куштувати. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.