facebook

Пірамідки з кабачків готую за рецептом сестри: швидко, просто, мінімум інгредієнтів і дуже смачно

Страва виходить яскравою, кабачки не втрачають свого зеленого кольору й залишаються пружними. Підійде як гарнір до будь-якого м'яса чи риби.

Страва виходить яскравою, кабачки не втрачають свого зеленого кольору й залишаються пружними. Підійде як гарнір до будь-якого м’яса чи риби.

Вам знадобиться:

  • 1 молодий кабачок;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. майонезу;
  • сіль, кріп, петрушка.
До підсмажених кабачків додайте часник, зелень і майонез

Інгредієнти вказано на 2 порції кабачкової закуски. Якщо за столом буде більше людей, треба збільшувати пропорції. У 100 г готової страви всього 145 ккал, тож усім борцям із зайвою вагою треба приступити до приготування негайно.

Кабачок має бути не лише молодим, але й рівним, щоб кружальця вийшли приблизно одного розміру. Тоді вони приготуються одночасно. Якщо з якихось причин не вживаєте майонез, можете легко замінити його на сметану.

Кабачок промийте, висушіть, після чого наріжте на однакові кружальця завтовшки 1 см. На пательню капніть трішки олії, а якщо вона антипригарна, можете обійтися зовсім без жиру. Викладіть шар кабачків і підсмажте з одного боку на середньому вогні. Вони мають злегка підрум’янитися. Переверніть кружальця на інший бік. Смажити їх треба, допоки виделкою можна буде легко проткнути з самою краєчку.

Накрийте кришкою і потрусіть, щоб усе перемішалося

Обчищений зубчик часнику роздавіть або наріжте дуже дрібненько. Якщо здається, що буде надміру гостро, обійдіться половинкою зубця.

У миску, до якої є кришка, складіть смажені шматочки кабачка, додайте часник, трішки підсоліть і притрусіть порубаною зеленню петрушки чи кропу. Туди ж відправте майонез. Тепер закрийте все кришкою і потрусіть, щоб уміст змішався рівномірно. Під час цього процесу виділиться сік, яким просотаються кружальця. Кабачки викладіть на дві тарілки у вигляді пірамідки й подавайте до столу в теплому вигляді.

Якщо у вас знайшлися тільки старі кабачки, то перед приготуванням, обчистьте шкірочку і виріжте серединку з насінням. Тоді у вас вийдуть не кружальця, а кільця.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.