Мариную гриби на зиму улюбленим способом, який дістався від бабусі: хрусткі, ароматні, зберігаються до весни

Мариновані гриби можуть стати чудовим доповненням до основної страви, складовою різних смачних страв і навіть начинкою для випічки. Хутчіше готуйте цю просту, але смачну заготівлю на зиму

Літо – сезон приготування різноманітних заготівель на зиму. Поки частина господарів і господинь обмежуються простими огірками та помідорами, комусь хочеться більшого. Доволі великим попитом користуються домашні мариновані гриби. Смачна закуска ідеально доповнює м’ясні страви, може стати чудовим компонентом салату або ж навіть основних страв.

Для приготування домашніх маринованих грибів не потрібно витрачати багато часу та зусиль, достатньо знати деякі хитрощі. Секрети від досвідчених кулінарів допоможуть уникати помилок, які можуть зіпсувати закуску. Готуємо смачні, пружні та ароматні грибочки на цілу зиму.

Простий рецепт домашніх маринованих грибів

Інгредієнти:

  • 1 кілограм грибів;
  • 1 літр води;
  • 50 мілілітрів олії;
  • 50 мілілітрів оцту;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • Сушена гвоздика – 5 штук;
  • Лавровий лист – 4 штуки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати маринад для грибів. У каструлі змішайте воду, сіль та цукор, часник, лавровий лист і гвоздику. Поставте на вогонь і доведіть отриману суміш до кипіння. Коли вода почала кипіти, вимкніть вогонь і додайте до каструлі з майбутнім маринадом вказану кількість столового оцту 9%. Залиште холонути.

Тим часом переберіть гриби, якщо відшукали дуже м’які, замочіть їх у теплій воді на 15-20 хвилин. Далі необхідно зрізати з ніжки кожного гриба залишки грибниці та нарізати на доволі великі шматки. Потім слід підготувати розсол – на літр води потрібна чайна ложка солі. Залийте гриби приготованим розсолом і варіть близько 5 хвилин. Далі злийте відвар і промийте гриби. Ще раз залийте солоною водою, але тепер варіть гриби вже 25-30 хвилин. Промийте гриби ще раз і залиште, аби з них зійшла зайва вода.

Як приготувати мариновані гриби у домашніх умовах

Візьміть зроблений раніше маринад і перекладіть туди гриби. Доведіть до кипіння та варіть не менш ніж 5 хвилин. Розкладіть проварені гриби по чистих і заздалегідь простерилізованих банках, зверху додайте трішки рослинної олії. Закрутіть кришками, переверніть банки, загорніть їх у ковдру та залиште настоюватись, поки вони повністю не охолонуть. Потім – куштуйте. Смачного!