Більше не треба смажити кабачки. Все літо печу цей кабачковий пиріг без борошна: і обід, і вечеря за 10 хвилин

У сезон кабачків господарі та господині постійно шукають нові та цікаві рецепти різних страв. Розповідаємо, як приготувати кабачковий пиріг без борошна за лічені хвилини

Дієтичний і дуже смачний пиріг без борошна з кабачків та сиру може не тільки вирішити проблему легкої вечері, а і поповнити організм корисними мікроелементами та вітамінами. Готується така страва дуже просто та неймовірно швидко, а використовувати для пирога потрібно найпростіші та найдоступніші продукти. Отже, беремось до приготування!

Інгредієнти:

  • 2-3 невеликі молоді кабачки;
  • 3 курячі яйця;
  • 200 грамів жирного сиру;
  • 100-120 грамів твердого сиру;
  • 3-4 столові ложки молока;
  • 1 маленька цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • Невеликий пучок кропу, сіль, перець.

Спосіб приготування:

Спершу необхідно приготувати начинку для пирога. Сир потрібно розім’яти спеціальним блендером або простою виделкою до однорідної маси. Потім змішайте сирну масу з яйцями. Отримана суміш повинна нагадувати злегка рідку сметану за консистенцією. Для цього її потрібно добре розпушити віночком, а потім додати молока. В останню чергу додати дрібно нарізаний кріп, часник, сіль, перець. Посолити потрібно більше, ніж звичайно, оскільки самі кабачки в цьому рецепті не соляться.

Приготуйте сирну масу для начинки для свого пирога
Приготуйте сирну масу для начинки для свого пирога

Цибулю дуже тоненько нарізати півкільцями. Сир натерти найкраще натерти на дрібній тертці. Далі потрібно нарізати кабачки – ріжте тоненькими кружальцями. Якщо кабачки молоді, то не потрібно очищати їх від шкірки. Форму для запікання змастити вершковим маслом або олією.

Починайте формувати пиріг. На дно форми викладіть кабачки, аби перекрити повністю дно. Потім шар кабачків змастити заправкою. Усього має бути 3 шари кабачків, покритих заправкою. Тому заправку потрібно візуально поділити на 3 частини. На верхній шар викласти цибулю, добре посипати натертим сиром.

Сформуйте пиріг з кабачками та сиром
Сформуйте пиріг з кабачками та сиром

Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 30-45 хвилин. Пиріг краще діставати з форми після того, як він охолоне.

Популярне

Схожі статті

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Мої ліниві пиріжки розлітаються за секунду, а готую їх ще менше: рецепт, яким свого часу підкорила чоловіка

Якщо у вас завжди мало часу на приготування страв, то потрібно спробувати зробити такі ліниві пиріжки. Готуються вони на сковороді за лічені хвилини, а у вас з'явиться хвилинка на себе.

Беру шматочок ковбасного сиру і морквину: салат “Сонячний настрій” за 3 хвилини. Навіть нарізати не треба

Салат "Сонячний настрій" готується дуже просто й швидко. Інгредієнти натираються на тертушці, тож їх не потрібно кришити ножем. Кількість продуктів указано на 1 порцію, тож збільшуйте за потреби.