Миттєві помідорчики в маринаді з цибулею. Смачно так, що з’їдається все, навіть сік до останньої краплі

Якщо салат зі свіжих помідорів з огірками трішки набрид, пропоную урізноманітнити меню маринованими томатами з цибулею та часником. Страва готується дуже швидко, а смак виходить неперевершеним. Хіба що доведеться зачекати, допоки томати маринуватимуться. Тож робити слід завчасно.

Якщо салат зі свіжих помідорів з огірками трішки набрид, пропоную урізноманітнити меню маринованими томатами з цибулею та часником. Страва готується дуже швидко, а смак виходить неперевершеним. Хіба що доведеться зачекати, допоки томати маринуватимуться. Тож робити слід завчасно.

Вам знадобиться:

  • 3 великих помідори;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубці часнику;
  • 1 пучок базиліку;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1,5 ч.лож. меду;
  • 0,25 ч.лож. орегано;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 гострої перчини;
  • 0,5 ч.лож. суміші перців.
Цибулю наріжте кільцями

Готується страва буквально за кілька хвилин. Обчищені цибулини наріжте кільцями. Вимиті помідори – кружальцями не більш як 1 см завтовшки. Гірку перчину наріжте слайсами, але не всю. Хто любить гострі страви, покладіть більше. Хто не дуже – зовсім трішечки або ж обійдіться без неї.

Помідори наріжте кружальцями

Базилік у салаті має бути обов’язково. Він чудово поєднується з томатами. Тому якщо вдома не вирощуєте таку зелень, придбайте на ринку чи в супермаркеті. Промийте листя, просушіть і подрібніть.

Подрібніть гіркий перець і базилік

Візьміть місткість, яка щільно закривається кришкою. Викладайте шарами цибулю, помідори, базилік, 2-3 шматочки гіркого перцю. Повторіть процедуру, допоки овочі не закінчаться.

Викладайте шарами цибулю, помідори, базилік, гіркий перець

У невеличкій мисочці змішайте розчавлені зубці часнику, олію та лимонний сік. Посоліть, додайте суміш перців, орегано, мед. Якщо меду немає, замініть його цукром.

Закрийте слоїк кришкою і гарненько струсніть

Заправку розповсюдьте зверху помідорів, накрийте кришкою і кілька разів добряче струсніть, щоб суміш розповсюдилася по всім шарам. Після цього поставте слоїк у холодильник і нехай настоюється до ранку.

Коли зберетеся куштувати, підсмажте шматочки хліба чи батона на пательні без додавання жиру. Зверху покладіть кільце помідора й цибулі. Можна ласувати. Виходить дуже смачно.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.