Мій улюблений рецепт здобного тіста для пиріжків, булочок, солодких та солоних: пишне і м’яке як пух

Простий, але дуже вдалий рецепт здобного тіста для різної випічки, точно стане вашим улюбленим. Тісто за цим рецептом виходить з першого разу в кожного, навіть у початківців

Здобне тісто у кулінарії – це таке, в основі якого є молоко, яйця, сметана, цукор і олія. Різні господині вносять різні “правки” до класичного рецепту, а загалом існує дуже багато варіацій приготування здобного тіста. Замісити його можна на дріжджах опарним і безопарним методами. Хай там як, але сьогодні ми пропонуємо вивчити ідеальний рецепт здобного тіста.

Знаючи всі тонкощі та нюанси, ви з легкістю зможете навчитись пекти здобні булочки, смачні пиріжки та багато інших популярних страв. Для того, щоб замісити таке тісто, знадобиться мінімум часу та зусиль. Готуйте продукти та беріться до справи!

Як приготувати здобне тісто для смачної випічки
Як приготувати здобне тісто для смачної випічки

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів молока;
  • Одне яйце;
  • 100 грамів масла;
  • 7 столових ложок цукру;
  • 10 грамів дріжджів;
  • 500 грамів борошна;
  • Пів чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Для приготування здобного тіста для різної випічки автори рецепта рекомендують використовувати виключно сухі дріжджі. За словами кулінарів, це може пришвидшити процес. Крім того, важливо обирати якісне масло, адже саме воно створює ніжний і вершковий присмак готової страви. Отже, для приготування здобного тіста передусім потрібно приготувати опару.

Для цього у ледь розігріте молоко потрібно додати дріжджі та декілька столових ложок цукру. Далі додайте туди 4 столові ложки борошна та замішайте отриману суміш. Накрийте миску рушником та залиште “доходити” у теплому місці на 15-20 хвилин. Тим часом почніть готувати іншу частину тіста. На водяній бані чи в мікрохвильовці розтопіть вершкове масло та залиште, аби воно трішки охололо.

Кулінари поділились простим рецептом здобного тіста
Кулінари поділились простим рецептом здобного тіста

У готову опару після того, як вона настоялась, додайте розтоплене вершкове масло. Додайте туди ж яйце та залишок цукру й солі. Добре все перемішайте до однорідної консистенції. Тепер потрібно замісити тісто. Залишок просіяного борошна додавайте в отриману суміш порціями та добре перемішуйте кожного разу. Тісто замішувати потрібно руками. Коли воно більше не буде липнути до рук, залиште його на годину у мисці, накритій рушником, у теплому місці.

Популярне

Схожі статті

Чудовий салат, який ніколи не набридне: всього 4 інгредієнти та 10 хвилин. Мій улюблений рецепт з шинкою!

Пропонуємо мега смачний салат швидкого приготування, який вам обов'язково сподобається. Впевнені, що ця закуска стане улюбленою у вашій сім'ї.

Ніжні, як морозиво: неймовірні горіхові трубочки, які діти уплітають миттю й крихти не залишають у тарілках

Морозиво — символ літньої прохолоди та смакових насолод. Та що, якщо я скажу вам, що існує печиво, яке ніжне, мов морозиво, та надзвичайно смачне?

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!