Хотіла закрити тільки на пробу, а рецепт став улюбленим. Ароматні кисло-солодкі огірки з гірчицею на зиму

Якщо ідеї, яку консервацію можна заготувати на зиму, закінчились, пропонуємо цей простий, але дуже вдалий рецепт. Для приготування таких огірків потрібно зовсім трішки вашого часу

Одна з найпопулярніших заготівель на зиму – мариновані огірки. Цю закуску господині та господарі готують з року в рік, намагаючись постійно відшукати нові та цікаві варіанти страви. Сьогодні існує просто неймовірно велика кількість способів приготування класичних маринованих огірків. Редакція “Однієї хвилини” пропонує спробувати заготувати на зиму закуску з французькою гірчицею.

Така страва виявиться доволі апетитною, а її смак буде мати одночасно і кислі, і солодкі нотки. Для приготування маринованих огірків із французькою гірчицею потрібно мінімум інгредієнтів і зовсім трішки часу. Отже, берімося до приготування!

Експерти кулінарії розповіли, як приготувати смачні мариновані огірки з гірчицею
Експерти кулінарії розповіли, як приготувати смачні мариновані огірки з гірчицею

Інгредієнти

На літрову банку:

  • Декілька зубчиків часнику;
  • Один лавровий лист;
  • 2 кружечки перцю чилі;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 1 столова ложка французької гірчиці;
  • 400 грамів огірків;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки оцту.

Спосіб приготування:

Для початку огірки потрібно замочити у холодній воді. Залиште овочі на годину, а після – обмийте та відріжте хвостики. Банки, які ви обрали для консервування, потрібно добре вимити та висушити, а після – на дно кожної покласти лавровий лист, чорний перець, часник, перець чилі (якщо любите гостріші огірки, можете покласти більше чилі) та французьку гірчицю. Коли всі необхідні інгредієнти опиняться в банках, можете починати викладати огірки.

Зверху на огірки посипте сіль та цукор і додайте необхідну кількість оцту. Залийте до верху окропом і накрийте кришками. Тепер кожну банку з огірками потрібно простерилізувати. Для цього потрібно взяти каструлю необхідного розміру та застелити її дно марлею. Поставте банки з огірками, налийте в каструлю гарячу воду та поставте на вогонь. Стерилізуйте протягом 5 хвилин після закипання води.

Як приготувати французькі огірки на зиму
Як приготувати французькі огірки на зиму

Після цього потрібно дістати банки з огірками та щільно закрутити кришки. Тепер обережно поверніть банку з одного в інший бік, аби інгредієнти всередині добре перемішались. Готову консервацію переверніть і закутайте у теплу ковдру. Залиште закрутку на добу.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.