Цей інгредієнт змінює все. Рецепт чебуреків: смачніше, ніж в чебуречній. Беру борошно, воду і крапельку олії

Соковиті та хрусткі чебуреки не можуть не подобатись. Якщо вам захотілось приготувати таку смачну закуску, але ви ніяк не можете знайти ідеальний рецепт, пропонуємо звернути увагу на цей варіант

Кожна господиня має власний рецепт приготування тіста, з яким чебуреки виходять особливо смачними. Деякі роблять найпростіше тісто, а хтось додає до нього секретні інгредієнти, як тут. Важко знайти людину, яка б не любила чебуреки, адже зараз вони стали однією з найулюбленіших страв у багатьох. Хай там як, але ніколи і ніякий покупний чебурек не зрівняється смаком із тим, який ви приготуєте самостійно у себе вдома.

Якщо хочете приготувати смачну закуску, варто використовувати під час приготування кефір. Таке тісто виходить дуже м’яке та еластичне, а чебуреки будуть повітряними та соковитими. Отже, розпочинаємо процес!

Ідеальне тісто для чебуреків від досвідчених кулінарів

Інгредієнти:

1 стакан кефіру;

Одне куряче яйце;

4-5 склянок борошна;

Пів чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Перш за все у глибоку миску потрібно налити кефір і розбити яйце. Добре перемішайте отриману суміш і додайте туди сіль. Далі потрібно збити всі інгредієнти за допомогою віночка або блендера. Борошно просійте в іншу миску та почніть поступово вводити його у суміш з кефіру та яйця. Коли замішувати тісто виделкою буде вже важко, посипте робочу поверхню борошном і викладіть туди тісто.

Тепер потрібно всипати до тіста ще борошна та ретельно замішати його руками. У переліку інгредієнтів вказана приблизна кількість борошна, втім взагалі її потрібно додавати стільки, скільки “візьме” тісто. Воно має вийти не дуже круте і не занадто м’яке. Тісто повинно бути еластичним і не має липнути до рук. Не перестарайтеся, адже якщо тісто буде надто туге, працювати з ним буде неможливо.

Досвідчені кулінари розповіли, як правильно готувати тісто для чебуреків

Готове тісто накриваємо рушником і ставимо на пів години у холодильник, можна потримати його і трішки довше. Потім поділіть тісто на 10 рівних частин, розкачайте кожну і зліпіть із неї чебуреки. Всередину вкладіть бажану начинку та обсмажте у великій кількості олії до золотистої скоринки. Все дуже просто, щасти вам у приготуванні!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.