Виходять як бочкові, тільки у банках. Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Засолити огірки на зиму холодним способом у банках дуже просто. Вони виходять дуже хрусткі, ароматні, ідеально доповнюють м'ясні і картопляні страви.

Настає час заготівель і зазвичай це означає, що треба щось гріти, кип’ятити, варити, стерилізувати. Пропонуємо найлегший рецепт консервованих огірків на зиму холодним способом. Єдина умова – такі огірки треба зберігати в холодному місці, а воду для розсолу треба брати очищену питну, не з крану.

Необхідні продукти:

  • огірки – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • часник – 6 зубчиків;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя смородини – 4 шт;
  • зонтики кропу – 4 шт;
  • листя хрону – 2 шт;
  • сіль – 2 ст.л.

Можна ще за бажанням додати листя дуба.

Спосіб приготування:

Часник очистіть від лушпиння, зелень та листя добре промийте. Огірки замочіть у холодній воді та залиште на 2-3 години. Завдяки цьому вони стають більш пружними і з них виходить гіркота, окрім того, що так огірки добре очищаються від бруду.

Після замочування воду злийте, обріжте в огірків з обох кінців хвостики приблизно по 3-5 мм. Банки ретельно вимийте з миючим засобом, потім з содою та промийте кілька разів у чистій воді.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом
Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

На дно кожної баночки покладіть ароматні листи смородини, вишні, хрону. Також додайте пару невеликих гілочок кропу. Туди ж відправляємо часник. Великі зубчики можна поділити на 2 частини. Кількість часнику регулюйте на власний смак, як і кількість зелені.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом
Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Заповніть огірками банки, ставлячи їх вертикально. Маленькі огірочки, які залишилися, утрамбуйте бочком і зверху додайте залишки ароматних трав та часнику.

Для розсолу розведіть в 1 літрі холодної питної води 2 столові ложки солі. Все ретельно перемішайте та залиште на 5 хвилин. Влийте розсіл у кожну банку, закрийте огірки капроновими кришками, які заздалегідь треба простерилізувати, опустивши в киплячу воду на 20-30 секунд.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом
Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Приберіть банки в темне прохолодне місце для тривалого зберігання. Так готуються огірки на зиму холодним способом. На смак їх не відрізнити від бочкових.

Популярне

Схожі статті

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.