Овочева заправка до супу на зиму: роблю без варіння і стерилізації. Заготовка як для борщу, тільки для супу

В сезон зимових заготовок пропонуємо приготувати овочеву заправку до супу. Рецепт дуже простий, навіть варити нічого не потрібно, а без термічної обробки овочі та зелень збережуть максимум вітамінів.

Супова заправка на зиму допоможе зекономити час і гроші. Вона підійде не тільки для приготування супів, її можна додавати до других страв і соусів. Якщо у вас є свій огород, це ідеальний варіант, а навіть якщо овочі покупні, все одно рекомендуємо придивитися до рецепту. В сезонних овочах набагато більше користі і коштують вони набагато дешевше, ніж взимку.

Необхідні продукти:

  • помідори – 750 гр;
  • болгарський перець- 250 гр;
  • морква – 250 гр;
  • цибуля ріпчаста – 250 гр;
  • свіжа петрушка – 50 гр;
  • свіжий кріп – 50 гр;
  • сіль – 250 гр.

Спосіб приготування:

Промиваємо, очищаємо моркву, натираємо її на велику тертку. Якщо ви зазвичай в суп моркву ріжете, тоді нарізайте звичним способом. Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо дрібним кубиком. Перець промиваємо, очищаємо від насіння та нарізаємо.

Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації
Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації

Зелень промиваємо, просушуємо і подрібнюємо ножем. Промиті помідори нарізаємо великими шматками видаляємо плодоніжку та пропускаємо через м’ясорубку, для цього також можна скористатись блендером.

Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації
Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації

Додаємо до томатного пюре сіль, перемішуємо, додаємо всі інші подрібнені овочі, ще раз перемішуємо. Розкладаємо заготовку в чисті сухі банки, закриваємо сухими капроновими кришками і відправляємо зберігатись в холодильник.

Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації
Овочева заправка до супу на зиму без варіння і стерилізації

За бажанням можна в кожну баночку додати зверху ложку рослинної олії без запаху, щоб збільшити термін зберігання. Також дивіться по собі – якщо супи варите рідко, закривайте супову заправку в маленькі баночки, так буде зручніше.

Користуватись такою заготовкою дуже зручно. В кінці приготування перших страв потрібно просто додати 2 столові ложки заправки в каструлю. Додатково солити нічого не потрібно.

Популярне

Схожі статті

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.