Миттєве тісто! Не треба чекати, можна одразу випікати. Готую з нього і не булочки, і не печиво: сирні косички

Щоб приготувати ці солодощі, багато продуктів не знадобиться – яйця, борошно і кунжут. А ще два головних інгредієнти – м'який і твердий сир. Особливих турбот із тістом теж не виникне. Воно завжди виходить пухким і ніжним, тож молодим хазяйкам теж варто спробувати.

Щоб приготувати ці солодощі, багато продуктів не знадобиться – яйця, борошно і кунжут. А ще два головних інгредієнти – м’який і твердий сир. Особливих турбот із тістом теж не виникне. Воно завжди виходить пухким і ніжним, тож молодим хазяйкам теж варто спробувати.

Вам знадобиться:

  • 300 г борошна;
  • 150 г твердого сиру;
  • 250 г м’якого сиру;
  • 2 яйця+1 жовток;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • кунжут.

Яйця вбийте в мисочку і збийте на пишну масу, застосовуючи міксер. Натертий на тертушці твердий сир з’єднайте з яйцями. Всипте кисломолочний сир. Якщо удома є лише сирна маса, можете скористатися нею.

Силіконовою лопаткою змішайте всі інгредієнти. Над мисочкою встановіть сито і крізь нього всипайте борошно, яке попередньо змішайте з розпушувачем. Не ігноруйте процедуру просіювання. Так борошно напитається киснем, і сирні кіски вийдуть пухкішими.

Коли все борошно опиниться в мисці, замісіть м’яке тісто. Викладіть його на робочу поверхню, яку не потрібно присипати борошном – воно й так не буде липнути до рук. Розкатайте з ковбика ковбаску і поділіть на 7-8 шматочків. Бажано, щоб вони були приблизно однакові за розмірами.

Кожний маленький ковбик розділіть навпіл і з кожної половинки скатайте по ковбасці. З’єднайте дві частинки біля вершини, а потім заплетіть кіску. Таким же чином зробіть косички з інших шматочків тіста.

Викладайте скручені кіски на деко, встелене пергаментом. Коли заплітання кісок буде завершене, яєчним жовтком змастіть верх виробів за допомогою силіконового пензлика. Зверху присипте зернятками кунжуту.

Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте сирні косички 40 хвилин. Готові вироби можна використовувати на сніданок або ж просто зробити посеред дня смачний перекус із чаєм, кавою чи компотом.

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.