Родина в захваті: поки заварювалась кава, я вже приготувала дуже ніжну сирну запіканку в мікрохвильовці

Надзвичайно простий у приготуванні рецепт допоможе приготувати ніжну і смачну запіканку навіть найзаклопотанішій господині. А щоб не довелося бруднитися олією чи розігрівати духовку - приготуйте запіканку в мікрохвильовці!

Я дуже люблю запіканки. Однак викроїти час на їх приготування виходить не завжди, адже справа це забарна. А ще може бути і таке, що раптово завітають гості, а вдома немає навіть звичайного печива, щоб їх почастувати. Отже коли приготувати смачну закуску до чаю або кави треба швидко, а запіканочкою дуже хочеться поласувати – я готую її за цим напрочуд простим рецептом, причому не в духовці або на сковорідці, а в мікрохвильовій печі.

Тож поділюся цим рецептом з вами –  з ним ви зможете вразити і сім’ю, і неочікуваних гостей блискавичною швидкістю приготування дуже смачної запіканки! Інгредієнти, які нам знадобляться, ви майже напевно знайдете вдома.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 200 гр
  • Манка – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л. (можна замінити вершковим маслом у такій самій кількості)
  • Сода – 1/4 ч.л.
  • Ванілін – 1/3 ч.л.

Спосіб приготування:

  • Для початку висипаємо в миску весь кисломолочний сир, гарненько його розминаємо ложкою, ретельно прибираючи великі грудочки.
Сир потрібно ретельно розім'яти
Сир потрібно ретельно розім’яти
  • Далі вливаємо яйце і всипаємо 2 ложки цукру.
  • Додаємо ложку сметани, ванілін, і добре все розтираємо та перемішуємо, щоб максимально прибрати всі грудочки. Виходить пишна та однорідна маса.
Готова сирна маса повинна бути пишною та однорідною
Готова сирна маса повинна бути пишною та однорідною
  • Беремо скляну форму, змазуємо невеличкою кількістю рослинної олії і перекладаємо в посудину сирну масу.
  • Гарно розрівнюємо поверхню, накриваємо скляною кришкою і ставимо в мікрохвильовку на 8 хвилин на максимальній потужності (у мене це 800 Вт, якщо у вас менше – то варто додати хвилинку до часу приготування).
Перед відправкою в мікрохвильовку гарно розрівнюємо поверхню майбутньої запіканки
Перед відправкою в мікрохвильовку гарно розрівнюємо поверхню майбутньої запіканки
  • Коли час вийшов, дістаємо форму і даємо запіканці час охолонути. Після чого розрізаємо, за бажанням поливаємо варенням або медом і ласуємо з кавою! Смачного!
Залишається лише розрізати запіканку та додати мед або варення
Залишається лише розрізати запіканку та додати мед або варення

 

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.