На голубці час більше не витрачаю: лінивий капустяний пиріг значно смачніший і готується за пів години

Любителям голубців, які не мають часу на приготування страви за повною програмою, відмовлятися від капусти з начинкою зовсім не треба. Просто слід змінити форму подачі страви, зробивши капустяний пиріг. Ось і вийдуть у вас ліниві голубці.

Любителям голубців, які не мають часу на приготування страви за повною програмою, відмовлятися від капусти з начинкою зовсім не треба. Просто слід змінити форму подачі страви, зробивши капустяний пиріг. Ось і вийдуть у вас ліниві голубці.

Вам знадобиться:

  • 1 капустина;
  • 2 ст.лож. жирної сметани;
  • 500 г фаршу;
  • 1 скл. рису;
  • 2 цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 помідори;
  • 40 г томатної пасти;
  • 20 г вершкового масла;
  • олія, сіль, чорний мелений перець.
У капустини виріжте качан і проваріть

У капустини виріжте качан, перекладіть листя у каструлю, залийте водою та проваріть близько 5 хвилин, щоб воно розм’якло.

Рис теж відваріть до напівготовності – 10 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб витекла рідина, і залиште, щоб крупа охолонула. Цибулину обчистьте, наріжте дрібненько ножем і підсмажте на олії 2 хвилини. До м’ясного фаршу додайте рис, з’єднайте з цибулею, посоліть і поперчіть. Масу перемішайте.

Рис проваріть протягом 10 хвилин

Наріжте смужками томати з перцем, іншу цибулину – кубиками. На пательню налийте олію, додайте вершкове масло, прогрійте і викладіть овочі. Долийте трішки води й потушіть 5 хвилин. Додайте томатну пасту і залиште на вогні ще 5 хвилин.

Цибулю підсмажте

Всі напівфабрикати готові. Починайте збирати їх до купи. Візьміть глибоку форму, змастіть маслом. Першим шаром викладіть листя капусти, далі третину фаршу, полийте сметаною. На черзі – третина овочів. Далі повторіть у тому ж порядку. Верх має бути прикритий капустяним листям. Залийте водою, поставте у духовку і запікайте 40 хвилин за температури 200 градусів.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.