facebook

На вихідних спробувала новий рецепт пиріжків з картоплею: від цього пухкого тіста у захваті вся родина

Неймовірною ніжністю це тісто зобов'язане одним дуже важливим нюансом, яким сьогодні ми поділимося з вами. Цікавим також стане спосіб ліплення пиріжків та те, як можна їх смажити. Отже, приєднуйтесь та дійте.

Головна особливість рецепта саме картопляних пиріжків полягає у використанні картопляного відвару, який не виливаємо, а зберігаємо, після того, як зварили начинку.

Список продуктів

Тісто:

Борошно 450 г

Відвар картопляний 250 мл

Дріжджі сухі 1,5 чайної ложки

Сметана 2 столові ложки

Соняшникова олія 2 столові ложки

Начинка:

Картопля 1 кг

Цибуля ріпчаста 2 штуки

Сіль

Чорний перець

Лаврове листя 2 штуки

Соняшникова олія

Вершкове масло

Готуємо

Залийте водою почищену картоплю, поставте каструлю з нею на вогонь та покладіть у воду лаврове листя.  Не соліть.

Поки картопля вариться поріжте на дрібні кубики цибулю та відправте її у дуже добре розігріту сковороду з рослинною олією та одразу починайте її перегортати. Біля себе поставте склянку з теплою водою. Вона знадобиться вам, коли ви побачите, що у сковороді з’явилося невеличке підгоряння. Буквально по столовій ложці підливайте до цибулі та перемішуйте.  Коли цибуля стане рівномірно золотисто-коричневого кольору, посипте її сіллю та зніміть сковороду з плити.

Готову картоплю відцідіть від води, але воду збережіть та охолодіть.

З готової картоплі приготуйте пюре: розтовчіть картоплю, додайте вершкове масло, карамелізовану цибулю та сіль. Все ретельно перемішайте та поперчіть.

Тепер беремося до тіста.  Додайте в охолоджений приблизно до 40 градусів картопляний відвар дріжджі, цукор та дайте їм піднятися.

Борошно важливо просіяти у глибоку миску. До нього влийте розчинені дріжджі, сметану, рослинну олію, сіль. Замішайте тісто спочатку у мисці, а потім вимішуйте на столі. Тісто повинно бути ніжної однорідної текстури, що не пристає до рук. Миску змастіть олією. Покладіть до неї тісто та поставте миску у тепле місце на півтори години.

Тісто, яке піднялося, розділить на 12 частин та сформуйте кульки.

Розкачайте кульку у пласку оладку, покладіть 1.5 ложки начинки, заліпіть краї, а потім зліпленим боком  до низу покладіть на стіл та рукою або скалкою притисніть пиріжок, щоб він став пласким.

Далі будемо смажити. У розігріту сковороду налийте достатню кількість олії та (важливо!) викладайте пиріжки швом до низу. Смажимо на середній температурі. Смажте до красивого рум’яного кольору  з усіх боків.

Смажені картопляні пиріжки
Смажені картопляні пиріжки

Викладайте на паперові рушники для того, щоб видалити зайвий жир.

Популярне

Схожі статті

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.