Духовка і цукор більше не знадобляться: готую легкий десерт за 15 хвилин з моркви, сиру та горіхів

Великий торт улітку готувати не можна, бо в спеку він довго не протримається. А маленький десертик – те, що треба до кави. При цьому духовку вмикати не доведеться – невеликі морквяні коржики швидко підсмажуються на пательні.

Великий торт улітку готувати не можна, бо в спеку він довго не протримається. А маленький десертик – те, що треба до кави. При цьому духовку вмикати не доведеться – невеликі морквяні коржики швидко підсмажуються на пательні.

Вам знадобиться:

  • 80 г моркви;
  • 2 ст.лож. волоських горіхів;
  • 1 яйце;
  • 50 мл молока;
  • 3 ст.лож. кукурудзяної крупи;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 200 г маскарпоне;
  • 1 дрібка кориці.
Змішайте необхідні інгредієнти – моркву, горіхи, яйце, молоко, борошно

Обчищену моркву натріть на дрібній тертушці. Горіх перетворіть на крихти. Це не повинен бути пісок, а маса з грудочками. З’єднайте обидва інгредієнти, вбийте в масу яйце, влийте молоко, додайте кукурудзяне борошно й розпушувач. Замісіть круте тісто.

Підсмажте з обох боків коржики, скориставшись формочкою

Розділіть ковбик на три частини, розплещіть і підсмажте на розігрітій пательні. Щоб кружечки вийшли однакової форми, скористайтеся формочками для яєчні до 10 см в діаметрі чи будь-якими іншими.

Коржі з горіхами усіх боків змастіть маскарпоне

Коржі обсмажте з обох боків, щоб вони стали рум’яними. Коли прохолонуть, підрівняйте краї за необхідності й намастіть кремом для торта з усіх боків. Крем приготуйте з маскарпоне, з’єднавши його з корицею.

Тортик має настоятися в холодильнику

Намащені коржі викладайте один на інший. Рештки крему розподіліть по боках мінітортика. Прикрасьте морковкою стружкою та волоськими горіхами. Ще можна додати цедру апельсина. Зразу торт не вживайте. Дайте йому настоятися протягом години.

Прикрасьте випічку морквяною стружкою і горіхами

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.