“Панський” дерун з грибами. Звичайні деруни більше не готую: цей рецепт підкорив серце мого чоловіка

Деруни полюбляють усі. А якщо додати до цієї звичної страви ще й грибочки, то вийде не просто драник, а справжнісінький "панський" дерун. Перед такою смакотою ніхто не зможе встояти. Чоловік за подібну страву взагалі носитиме вас на руках.

Деруни полюбляють усі. А якщо додати до цієї звичної страви ще й грибочки, то вийде не просто драник, а справжнісінький “панський” дерун. Перед такою смакотою ніхто не зможе встояти. Чоловік за подібну страву взагалі носитиме вас на руках.

Вам знадобиться:

  • 10 картоплин;
  • 500 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • сіль, чорний мелений перець, олія.
Гриби підсмажте разом із цибулею

Гриби наріжте тонкими пластинками, обчищену цибулину – кубиками. Змішайте ці два інгредієнти, посоліть, поперчіть і відправте на розігріту пательню, змащену олією. Нехай смажаться 15 хвилин.

Натерту на тертушці картоплю змішайте з яйцем і борошном

Тим часом почистьте і помийте картоплю. Сирі бульби натріть на тертушці з самими великими отворами. Так буде смачніше. Вбийте в масу яйце, посоліть, розмішайте. Додайте борошно і ще раз перемішайте.

На шар картоплі викладіть гриби й прикрийте ще одним шаром картоплі

Картопляний сік, що виділяється, можете злити. Але дозволяється залишити його, додавши трішки більше борошна. Пательню розжарте разом з олією. Викладіть шар картопляної маси, зверху додайте трішки грибів і знову накрийте картопелькою.

Смажте на повільному вогні й не поспішайте знімати зі сковороди. Краще кілька разів переверніть дерун, допоки він повністю зготується. Викладіть на паперовий рушник, щоб зайва олія всоталася в нього. Якщо вогонь буде сильним, страва підгорить ззовні, а в середині залишиться сирою.

Подумайте, з чим краще подавати деруни до столу. Можна запропонувати домашнім сметану, лечо, кетчуп чи будь-який інший соус.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.