Випадково натрапила на рецепт м’ясних булочок-квіток: тепер випікаю не лише в будні, але й на свята

Такими смачними булочками з м'ясною начинкою можна частувати не лише рідню, але й гостей. Вони матимуть чудовий вигляд на святковому столі й смакуватимуть усім гостям без винятку.

Такими смачними булочками з м’ясною начинкою можна частувати не лише рідню, але й гостей. Вони матимуть чудовий вигляд на святковому столі й смакуватимуть усім гостям без винятку.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 100 мл води;
  • 50 г сметани;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч.лож. дріжджів;
  • 1 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 200 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • сіль, спеції.
На кожний круг із тіста викладіть по дві м’ясні кульки

М’ясо перемеліть на фарш і змішайте з цибулею, натертою на тертушці. Посоліть і додайте улюблені спеції – мелений перець, коріандр, хмелі-сунелі тощо.

Воду підігрійте і розведіть у ній дріжджі, додайте сіль. Борошно просійте крізь сито, додайте яйце, введіть дріжджі й сметану, яка має мати кімнатну температуру. Починайте вимішувати тісто. Якщо видасться надто м’яким, можете додати ще трішки борошна. Але з цим будьте обережні, щоб не переборщити.

Защепіть краї та серединку

Відставте тісто в тепле місце на годину, накривши кришкою чи рушником. Тим часом із фаршу накрутіть кульок. Розділіть тісто на однакові шматочки. Розкатайте пласт, виріжте за допомогою форми круг і покладіть у нього дві м’ясні кульки.

З’єднайте три заготовки в одну булочку

Защипніть з боків і з середини, щоб вийшла булочка. Коли сформуєте три булочки, з’єднайте їх між собою у вигляді квітки. Решту тіста обробіть таким же чином.

Змастіть верх булочок сметаною чи яєчним жовтком

Верх виробів змастіть сметаною і присипте кмином. Відправте у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. На випікання піде приблизно пів години, але дивіться за зовнішнім виглядом булочок – можливо, знадобиться додати ще 5 хвилин.

М’ясні булочки прикрасять святково вбраний стіл й смакуватимуть як гостям, так і дітлахам, яких зазвичай важко нагодувати.

Популярне

Схожі статті

“Нарешті ми знаємо”: молода дружина Віктора Павліка Репяхова назвала точний діагноз свого 2-річного сина

Молода дружина Віктора Павліка Катерина розповіла про остаточний діагноз свого маленького сина Михайла та поділилась його справами на тиждень.

“Притула нас кинув”: Педан пригадав про потаємні образи та як колега залишив його з Фреймут одних без грошей

Відомий український шоумен і ведучий Олександр Педан пригадав, як багато років тому Сергій Притула не зрозумів жарту та залишив його з колегою Фреймут одних і без грошей.

Торт “Наполеон” вийде набагато смачніше та ніжніше: мій фірмовий секрет – в одному простому інгредієнті

Якщо зробити "Наполеон" на сирному тісті, старий всім відомий рецепт заграє новими смаковими відтінками. Укупі з заварним кремом вийде справжній кулінарний шедевр.