Мама навчила так маринувати огірки на зиму. До весни з’їдаються всі, скільки би банок не закривала

Мама частину огірків завжди закатувала на зиму з кетчупом "Чилі" в літрових баночках. Таку консервацію ми з'їдали у першу чергу. Рідко коли дотягували ці кисло-солодкі хрумкі огірочки до Нового року. З даної кількості інгредієнтів вийде 8 банок.

Мама частину огірків завжди закатувала на зиму з кетчупом “Чилі” в літрових баночках. Таку консервацію ми з’їдали у першу чергу. Рідко коли дотягували ці кисло-солодкі хрумкі огірочки до Нового року. З даної кількості інгредієнтів вийде 8 банок.

Вам знадобиться:

  • 5 кг корнішонів;
  • 300 г гострого кетчупу;
  • 2 л води;
  • 4 скл. цукру;
  • 4 ст.лож солі;
  • 2 скл. оцту;
  • суцвіття кропу, лавровий лист, перець горошком, часник.
Огірки замочіть у холодній воді

Маленькі огірочки залийте холодною водою і дайте настоятися кілька годин. Після цього промийте, відріжте кінчики.

Банки ретельно вимийте з господарчим милом і добре прополощіть. На дно викладайте по одному лавровому листку, гілочці кропу, 5 горошин перцю, 3 зубчики часнику, кожний з яких розріжте навпіл. Слоїки заповніть огірками, міцно утрамбовуючи їх.

Спеції й огірки розкладіть по банках

Далі приступайте до маринаду. Змішайте воду, сіль, цукор, оцет, кетчуп і закип’ятіть. Залийте огірки та накрийте кришками.

Виставте у велику каструлю і залийте банки холодною водою. Доведіть до кипіння й стерилізуйте 7 хвилин. Після цього зніміть із вогню і закатайте кришки. Переверніть слоїки догори дриґом, закутайте теплою ковдрою і нехай повільно остигають. Після цього можете відправляти на зберігання в комору чи підвал.

Залийте огірки маринадом

Любителі гостренького можуть нарізати й кружалець гіркого перцю. Ще ароматнішими вийдуть огірки, якщо в слоїки покласти по 2-3 листочки чорної смородини й вишні.

Банки простерилізуйте 7 хвилин

Кетчуп “Чилі” можете придбати в супермаркеті вже в готовому вигляді. А якщо є бажання й вільний час, спробуйте приготувати соус для маринаду самотужки.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.