Ввечері готую, а вранці вже беру на дачу. 1 кілограм найдешевшого сала перетворюю на шедевр. Його завжди мало

Для любителів солоного сала публікуємо цей рецепт. Простий спосіб приготувати найсмачнішу українську закуску за лічені хвилини не залишить вас байдужими

Одна з найпопулярніших українських закусок – скибочка солоного сала зі свіжим хлібом і цибулею. Поки одні купують сало у магазині, аби поласувати таким смаколиком, інші господарі та господині воліють готувати страву самостійно. Якщо ви довго шукали ідеальний рецепт солоного сала, спробуйте приготувати його за цим рецептом.

Головна особливість такого способу приготування сала полягає в тому, що воно виходить дуже смачним, а готується за лічені хвилини. Разом з тим, попереджають кулінари, зберігати таке сало можна не більш як місяць. Втім, перейматись не варто – смаколик зникне з вашого холодильника набагато швидше!

Як швидко приготувати смачне солоне сало в домашніх умовах
Як швидко приготувати смачне солоне сало в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 кілограм сала;
  • Літр води;
  • 4,5 столові ложки солі;
  • Червоний перець;
  • Сіль великого помолу;
  • Куркума, сушений кріп;
  • Гвоздика, лавровий лист;
  • Кориця, мускатний горіх;
  • Хмелі-сунелі, коріандр.

Спосіб приготування:

Такий рецепт сала підходить для тих, кому подобається ніжний і витончений смак закуски. Автори рецепта зазначають, що для приготування смаколика цим способом потрібно обирати шпондер – сало з прожилками м’яса. Для початку сало потрібно нарізати великими шматками та залити літром води. Поставте каструлю з водою на вогонь і проваріть близько 2-3 хвилин.

Далі вимкніть вогонь, додайте у сало 4,5 столові ложки солі та залиште його у розсолі на 12 годин. Накрийте каструлю кришкою. Через пів доби дістаньте сало з розсолу та обітріть його паперовим рушником, аби позбутись від зайвої вологи. Натріть майже готове сало спеціями, переліченими у списку інгредієнтів. Загорніть закуску у харчову плівку та залиште ще на пів доби у холодильнику, аби сало ввібрало в себе аромати спецій.

Кулінари поділились рецептом смачного солоного сала за лічені хвилини
Кулінари поділились рецептом смачного солоного сала за лічені хвилини

Готове сало подавайте до столу з хлібом або грінками, смакуйте разом із такою закускою другі та перші страви. Особливо вдало сало за цим рецептом смакує до класичного українського борщу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Розкішний пиріг до чаю, що й торта не потрібно: настільки простий набір продуктів, але дуже красиво й смачно

Такий домашній пиріг варто приготувати хоча б один раз, адже процес приготування займає мінімум часу. Ділимось найкращим рецептом, який точно вас підкорить.

Як виглядають всі жінки Сергія Притули і чи могли бути у нього романтичні стосунки з Ольгою Фреймут (ФОТО)

Відомий український ведучий і волонтер Сергій Притула був одружений не один раз. Розповідаємо, ким була його колишня дружина та як вона виглядала.

З 1 стакану кефіру і сиру готую гору гарячих коржиків на сніданок: всього 5 хвилин, і змітають без залишку

Сніданок - це найважливіший прийом їжі. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт із кефіру та сиру. Ці коржики сподобаються кожному після першої ж проби.