Ви досі варите кукурудзу? Показую, як по-новому можна приготувати кукурудзу, щоб була соковита і солодка

Розпал сезону кукурудзи ось-ось почнеться, тому настав час починати збирати найкращі рецепти приготування цього частування. Спробуйте зробити запечену кукурудзу

Вже зовсім скоро городники та фермери почнуть збирати врожай кукурудзи. З упевненістю можна заявити, що найпопулярніший спосіб готувати качани – варити у злегка підсоленій воді. Втім, якщо вам набридло кожного разу куштувати кукурудзу за одним і тим самим рецептом, спробуйте приготувати частування цим способом.

Запечена у духовці кукурудза має ніжний смак завдяки одному простому інгредієнту. Аби зробити присмак страви витонченим і соковитим, потрібно всього лише додати до неї вершкове масло. А от якщо присипати качани кукурудзи зверху сиром, то отримаєте ситну та апетитну вечерю. Отже, берімося до справи!

Як приготувати кукурудзу незвичайним способом
Як приготувати кукурудзу незвичайним способом

Інгредієнти:

Кукурудза – 4 качани;

Вершкове масло – 100 грамів;

Сир – 200 грамів;

Сіль та прованські трави – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати до запікання кукурудзу. Видаліть листя та “волосся”, помийте качани та залиште їх у ситі або просто на тарілці, аби зайва вода витекла. Тим часом приготуйте так званий соус, яким потрібно буде помастити кукурудзу перед запіканням. На водяній бані або просто у мікрохвильовці розтопіть необхідну кількість вершкового масла. Додайте до нього сіль та прованські трави на смак. Ви можете замінити суміш трав на інші улюблені спеції – все залежить від ваших уподобань.

Далі видаліть з кукурудзи зайву вологу за допомогою паперового рушника. Викладіть на деко або у форму для випікання фольгу, також покладіть невеликий шматок фольги зверху – для кожного качана. Покладіть кукурудзу на свої місця, помастіть її сумішшю на основі вершкового масла та загорніть у фольгу. Поставте запікатись у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Перевіряйте готовність за соковитістю качана.

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом запеченої кукурудзи
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом запеченої кукурудзи

Коли кукурудза готова та ще дуже гаряча, посипте її зверху тертим сиром, аби той встигнув розплавитись. Далі залиште качани, аби ті охолонули та подавайте до столу. Не варто чекати, поки кукурудза стане зовсім холодною – найсмачнішою вона буде саме теплою.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.