Ви точно не готували так огірки! Ікра з перерослих огірків на зиму в банках: як кабачкова, але ще краща

Деякі дачники ламають голови, куди подіти перерослі огірки. А тим часом є чудовий спосіб перетворити не кондицію на смачну страву. Огіркова ікра буде доречною до зимового столу.

Якщо приготувати на зиму огіркову ікру, то гостям буде байдуже, що ви зготували її з перезрілих овочів. Наминатимуть за обидві щоки, ще й нахвалюватимуть господиню. До огірків завжди можна додати й інші овочі, які не мають товарного вигляду. Все це чудово з’єднається до купи й додасть власну нотку до заготівлі.

Вам знадобиться:

  • 1 кг огірків;
  • 500 г помідорів;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 300 г моркви;
  • 300 г цибулі;
  • 4 ст.лож. олії;
  • 50 мл оцту;
  • 1,5 ст.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. чорного перцю;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 лаврових листи.
Перерослі огірки наріжте кубиками

Багато часу приготування огіркової ікри не забере. За півтори години точно впораєтеся. Якщо маєте на меті отримати намазку на хліб, овочі пропустіть крізь блендер, якщо потрібна закуска, тоді все поріжте кубиками.

Огірки вимийте і замочіть у холодній воді на годину, щоб згодом краще хрумтіли. Потім ще раз промийте та наріжте дрібними кубиками. Цибулю беріть ріпчасту, але краще синю. Тоді салат набуде приємного відтінку. Почистьте і теж подрібніть ножем. Почищену й вимиту моркву натріть на тертушці.

Моркву натріть на тертушці

Томати вимийте і наріжте кубиками. Якщо шкірка у них надто жорстка, краще зняти її, попередньо обдавши плоди окропом. Болгарський перець може бути будь-якого кольору. Після вирізання насіння наріжте його соломкою. Помідори й перець за бажанням можете подрібнити в блендері. Залишилося обчистити зубці часнику й подрібнити їх.

Візьміть каструлю з товстим дном, влийте в неї олію і поставте на вогонь, щоб вона розігрілася. Першими додавайте цибулю з морквою. Коли овочі підсмажаться, кладіть решту інгредієнтів – огірки, помідори, перець, часник, лавровий лист.

До підсмажених цибулі й моркви додайте огірки й решту овочів

Всипте сіль і мелений перець. Якщо здається, що рідини мало, додайте трішки олії, але небагато, адже овочі пустять сік. Тушіть їх 40 хвилин, регулярно перемішуючи. Наприкінці долийте оцет, змішайте і витримайте на вогні ще 10 хвилин.

Витягніть лаврушку, а гарячу ікру розподіліть по простерилізованих скляних слоїках. У велику каструлю на дно покладіть шматок тканини, долийте воду й поставте на вогонь. Туди виставте банки з ікрою, накрийте кришками та стерилізуйте 15 хвилин.

Витягніть з каструлі й закатайте банки. Переверніть і вкутайте ковдрою. Нехай постоять, допоки не прохолонуть повністю. Після цього перенесіть на зберігання до прохолодного місця.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.