Ці хрусткі огірки будуть смакувати цілу зиму: закриваю огірочки по-новому. Вже зняла пробу – супер смачно

Такого легкого рецепта хрустких огірочків на зиму ви ще не бачили - вони смакуватимуть з різними гарнірами і прикрасять будь який святковий стіл

Хрусткими огірки роблять прянощі, серед яких листя дуба, сушені корінці вишні чи чорної смородини. Аромату і смаку додає цвіт кропу та декілька віток петрушки. Також можна додавати естрагон або ж селеру.

Приготуємо всі інгредієнти з розрахунку на 1 літрову банку:

Хрусткі огірочки на зиму
Хрусткі огірочки на зиму
  • Пів кілограма огірків;
  • 500 мл води;
  • 50 грам солі;
  • 1 зубчик часнику;
  • Корінь петрушки та цвіт кропу;
  • Листки дуба.

Огірки потрібно ретельно вимити та дати постояти в холодній воді декілька годин. Потім можна обрізати хвостики і перейти до приготування розчину для майбутньої смакоти. Воду та сіль змішують та дають настоятись декілька хвилин.

Хрусткі огірочки за новим рецептом здивують гостей

Смакуємо хрусткими огірками
Смакуємо хрусткими огірками

Банку потрібно вимити, якщо є час та бажання – простерилізувати, але це не обов’язково. На дно банки викладаємо часник, петрушку, кріп та листя дуба. Якщо любите перчинку – додайте трішки перцю чилі. Після цього ретельно набиваємо банку огірками. Чим менші будуть огірочки, тим більше їх буде в банці. Коли банка наповнена – заливаємо соляним розчином і прикриваємо кришкою. Важливий момент – огірки мають дихати, тому закривати не потрібно.

Переміщаємо огірки в темне місце на декілька днів. Через те, що буде відбуватись процес бродіння, може трішки витікати вода. Подбайте про те, щоб огірки стояли на таці чи тарілці. Вже на четвертий день розсіл стане темнішати. Це є ознакою бродіння огірків. Тепер залишилось промити огірки, покласти в нову банку і залити звичайною питною водою до самого верху. Смачні хрусткі огірки на зиму готові!

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.