Чи існує торт, який завжди вдається? Приготуйте чізкейк “Зебра” з чорницею і він стане улюбленим смаколиком

Вірне поєднання солодкого смаку та користі - це ніжний торт із сиром "Зебра" із свіжою та соковитою чорницею. Діти із задоволенням будуть їсти його хоч щодня.

Цей легкий рецепт без використання плити чи духовки обов’язково залишиться улюбленим серед домогосподинь. Через те, що зараз сезон чорниці – готуємо чізкейк з цією ягодою. Наш торт складається з основи та начинки. Тому окремо підготуємо для них інгредієнти:

Основа:

  • 250 грамів пісочного печива – підійде будь-яке, що є в домі;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 2 столові ложки молока.

Начинка:

  • 150 грамів чорниці;
  • 400 грамів сметани (беріть з 25% жирністю);
  • 400 грамів сиру;
  • 200 мл вершків 35%;
  • 220 грамів цукру;
  • 80 мл води;
  • 25 грамів желатину.

Приготувати торт, який не тільки буде смакувати, але і приноситиме естетичне задоволення можливо.

Чорниця
Чорниця

Починати приготування будемо з основи. Для цього в мікрохвильовій печі розігріємо масло. Печиво ретельно дрібнимо. Якщо під рукою не має блендера – використовуємо качалку. Печиво та масло ретельно змішуємо і додаємо молоко. Готова суміш повинна злипатись. Ми її викладаємо за формою торта і відкладаємо в холодильник на пару годин.

Тепер можна переходити до начинки. Чорниці ретельно миємо й очищаємо від листочків (якщо вони попались). Ягоду перебиваємо в блендері, добавляючи цукор. Звичайно, можуть залишитись невеликі кісточки, які можна і залишити, або ж пропустити через сито. Візьміть желатин і дайте йому 10 хвилин набухати в воді. В каструлі змішайте вершки з вже набряклим желатином. На невеликому вогні розігріваємо суміш до розчинення желатину. Важливо! Не доводьте до кипіння! Окремо збиваємо цукор, сир та сметану до густини. Об’єднайте дві маси продовжуючи збивати. Готову суміш розділіть на дві рівні частини, до однієї потрібно додати чорницю.

Тепер залишилось зібрати торт. На готову форму з основою починаємо лити 4 столові ложки сирної маси, потім ягідної та повторюємо аж до закінчення. Готовий торт залишаємо на ніч в холодильнику і вже зранку можна смакувати.

Популярне

Схожі статті

На бутерброди замість ковбаси: ніжний паштет з курячої грудки, який і на святковий стіл можна подати

Паштет з курячої грудки, це неймовірно смачна страва, яка внесе різнобарвʼя у будь-який обід або вечерю. Паштет просто готувати, а зі свіжою випічкою чи крутонами він смакує просто ідеально.

Улюблений рецепт усіх італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто: вологий і дуже смачний сирний пиріг

Сирний пиріг за цим рецептом виходить нереально ніжним, повітряним і дуже смачним. При цьому готується він дуже просто з доступних продуктів.

Цукор не додаю і кладу багато зелені: мій ходовий рецепт солоних сирників, які виходять смачніші за звичайні

Солені сирники з зеленню стануть відмінним доповненням до будь-якого обіду або вечері. Для тих, хто не любить солодке, цей варіант приготування стане чудовою та смачною альтернативою.