Не торт, а печиво “Наполеон”: найпростіший рецепт. Листкові язички до чаю: 10 хвилин замішуємо, 25 випікаємо

Фішка приготування цього печива полягає в тому, що в тісто ми цукор не додаємо. Натомість коли розкачуємо, просипаємо шари солодким продуктом. От і виходить листкова випічка.

Печиво “Наполеон” замішується на воді. Тож рецепт є доволі бюджетним. Його можна використовувати за 1-2 дні до зарплати, коли всі фінансові запаси давно вичерпано. Решта інгредієнтів зазвичай завжди є в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 100 вершкового масла;
  • 170 г борошна;
  • 50 мл води;
  • 1 ч.лож. оцту;
  • 1 пучка солі;
  • 0,75 скл. цукру.
Борошно розітріть зі шматочками масла

Приступайте до виготовлення бюджетного печива “Наполеон” з просіювання борошна, змішавши його з дрібкою солі. Вершкове масло попередньо заморозьте в морозилці. Тепер дістаньте, наріжте на чималі шматочки й відправте до миски з борошном. Ретельно розітріть масляно-борошняну суміш руками, щоб вийшли дрібні крихти.

Ковбик тіста розкачайте прямокутником і посипте цукром

Воду теж деякий час потримайте в морозилці, щоб стала крижаною. Дістаньте з камери і додайте оцет. Підкислену рідину змішайте з борошняними крихтами. Приступайте до замішування тіста. Воно має бути м’яким і не липнути до рук. Коли досягнете потрібної консистенції, загорніть ковбик у харчову плівку і покладіть у холодильник. Нехай настоюється цілу годину.

Складіть краї конвертиком

Викладіть тісто на робочу поверхню, розкачайте прямокутний шар завтовшки приблизно 3 мм. Присипте його чвертю наявного цукру. Складіть краї до середини, щоб утворився конверт. Знову розкачайте прямокутник, насипте ще чверть цукру і загорніть, як перший раз. Повторіть ще двічі. У підсумку вийде пласт тіста з чотирьох шарів, пересипаних цукром.

Розріжте на трикутники

Востаннє розкачайте тісто не так тонко – приблизно на 1 см. Наріжте на трикутники однакових розмірів. Бажано робити це фігурним ножем, тоді вийде набагато гарніше. Викладіть трикутнички на деко на певній відстані один від одного. Зверху ще раз посипте цукром.

Запікайте 25 хвилин

Духовку виставте на 170 градусів. Коли прогріється, закладіть деко з заготовками. Таймер поставте на 25 хвилин. Довше тримати в духовій шафі “Наполеон” не бажано, бо пересохне.

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.