Медовий спас не за горами: 8 способів, як не помилитися та обрати натуральний мед замість солодкої підробки

Не секрет, що доволі часто, купуючи мед на ярмарку у незнайомого продавця, ми можемо придбати не тільки не якісний продукт, а й навіть небезпечний. Пропонуємо ознайомитись з деякими правилами та способами, які допомужуть не помилитися у виборі.

Не будемо зараз перераховувати всі ті маніпуляції, до яких вдаються недобросовісні продавці для того, щоб в погоні за надприбутком продати підроблений мед.

Просто, для того, щоб не стати жертвою таких шахраїв потрібно знати деякі правила  визначення того, натуральний продукт вам намагаються продати, чи ні.

Способи перевірки меду
Способи перевірки якості меду

Перевірте документи на продукт

Ну, по-перше, не зайвим буде спитати у продавця сертифікат відповідності з печаткою лабораторії та позначкою про проходження радіологічного контролю. Попросіть у продавця також чек про сплату за проходження досліджень та зверніть увагу на дату в ньому. Вона повинна бути такою ж, як у сертифікаті.

Візьміть крохмаль

По-друге. Попросіть трошки меду та посипте на нього щіпочку крохмалю. Якщо мед штучний, то крохмаль обов’язково вступить у реакцію з ним, а на натуральному він залишиться сам по собі.

За допомогою спирту та йоду

Не поспішайте купувати у великому об’ємі мед. Купіть маленьку кількість, принесіть до дому та розчиніть 1 чайну ложку меду у 1/2 склянці гарячої води.

Підробка не розчиниться повністю. До того ж якщо влити в ту склянку небагато спирту, то та вода стане не прозорою. Правда, цей спосіб не підходить, якщо мед з хвойних дерев. Майте це на увазі. Всі інші види меду ніякої каламуті не дадуть.

Якщо в мед підмішали крохмаль, то за допомогою краплі йоду ви легко виявите це, тому що йод, вступив в реакцію з крохмалем дасть синій окрас.

А от оцет, доданий у воду з медом виявить домішки крейди, якщо після його додавання у розчині підуть бульбашки.

Розпечений ніж

Ще один спосіб, який виведе на чисту воду підробку, це розпечений ніж. Якщо штрикнути ним у мед, то натуральний на ньому не залишиться, а от від підробки залишиться слід паленого цукру.

Хліб

Ні, не треба намазувати мед на хліб й куштувати, поки не перевірите наступним способам: невеликий шматочок хліба потрібно покласти повністю в мед на 12 хвилин і, якщо він через цей час не розм’як, а залишився твердим, то це справжній мед.

Ваги

Не розведений водою мед, окрім того, що буде тягнутися при переливанні тонкою ниточкою ви можете визначити за допомогою ваги: літрова банка справжнього меду буде важити 1,5 кг.

На дотик та на смак

Справжній мед на смак дере горло. Він без ніякої кислинки. До того ж якщо розтерти між пальцями він вбереться в шкіру.

Візуально

Можна, звичайно зрозуміти й візуально: відсутність піни та домішок, на приклад, але цей спосіб повинен використовуватись у комплексі з вище переліченими.

Користуйтеся цими способами. Удачі!

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.