Думаєте, суп неможливо приготувати за 5 хвилин? Спробувала іспанський суп гаспачо: за вуха не відтягнеш

Іспанський суп стане улюбленою стравою влітку. Прохолода, свіжість, аромат та насичений смак з ноткою гостроти закохають вас в гаспачо раз і назавжди

Традиційним іспанським супом, який заведено подавати холодним, є гаспачо. Така страва стане альтернативою борщу чи окрошці. Рецепт приготування досить простий.

Головною вимогою до складових супу є якісні, стиглі та досить великі томати. Саме вони дають справжній смак гаспачо. Якщо є можливість використайте свої помідори з грядки, або ж вибирайте в магазині томати з хвостиками.

Насолоджуємось холодним супом в літню спеку  – іспанські мотиви здивують вас

За загальними правилами всі складові супу перебиваються в блендері. Але якщо така в’язка маса не подобається – можна деякі овочі нарізати ножем.  Перейдемо до приготування.

Гаспачо літній суп
Гаспачо літній суп

Для справжнього іспанського гаспачо нам потрібно:

  •  Помідори – 2 штуки;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Перець чилі – половинка;
  • Петрушка – 2 гілки;
  • Оливкова олія -2 столові ложки;
  • Оцет – 2 столові ложки;
  • Багет – пару скибок;
  • Сіль та перець на свій смак.

Всі овочі ретельно миємо. На томатах робимо невеликий надріз у формі хрестика. В кип’ячу воду опускаємо помідори на декілька хвилин. Це потрібно для того, щоб потім з легкістю зняти шкірку. Обдаємо кип’ятком і інші овочі. Тепер всі складові перекладаємо в блендер, додаємо часник та чілі. Все ретельно перебиваємо в однорідну масу. Готове пюре солимо та перчимо на свій смак, додаємо оливкову олію та відправляємо в холодильник.

Перед подачею на дно тарілки обов’язково наливаємо ложку оцту, а уже потім наш суп. Обсмажені скибочки багета викладаємо зверху і все – насолоджуємось смачним обідом.

Популярне

Схожі статті

Коли готую рис так, а до нього додаю запечену курочку, мої їдоки біжать за стіл наввипередки: кращий рецепт

Якщо вам настільки набридли традиційні способи приготування курки, то цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям: неймовірний рецепт курочки, запеченої у духовці з розсипчастим рисом.

Ротару показала архівне фото своїх батьків: юна Софія між мамою й татом — назавжди найрідніші та найближчі

Софія Ротару завжди вражає своїх шанувальників не лише талантом, а й глибокою людяністю. Її зворушливі фотографії разом із батьками служать своєрідним нагадуванням про важливість родинних цінностей.

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.