Просять пекти на продаж, але я роблю тільки для своїх. Найсмачніші повітряні булочки зі згущеним молоком

У кожної господині та господаря свій рецепт домашніх булочок. Хай там як, але цей спосіб приготування солодкої випічки точно підкорить вас з першого шматочка!

Ніжні та ароматні булочки можна просто та швидко приготувати у себе вдома. Рецептом простого, але дуже смачного частування у мережі поділились досвідчені кулінари. Якщо вам раптом захотілось спробувати випічку, як у найкращих кондитерських світу, якнайшвидше замісіть тісто, поставте деко у духовку та чекайте на момент, коли зможете насолодитись частуванням!

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом ніжних та повітряних булочок
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом ніжних та повітряних булочок

Інгредієнти

Для опари:

  • 200 мілілітрів молока;
  • 20 грамів сирих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 3 столові ложки борошна.

Для тіста:

  • 2 курячих яйця;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 50 грамів цукру;
  • 370-400 грамів борошна;
  • 60 грамів вершкового масла;
  • 30 мілілітрів олії;
  • Ванілін – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати опару. У тепле молоко додайте дріжджі та цукор, а потім добре перемішайте до однорідного стану. Далі просійте борошно і також додайте його в основну масу, знову перемішайте та залиште на 20 хвилин. Тим часом почніть готувати основне тісто. У миску розбийте курячі яйця та додайте сіль, цукор, ванілін. Перемішайте все вінчиком до однорідності. Туди ж додайте розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Знову перемішайте.

Тепер опару потрібно додати в миску, де замішуєте основне тісто. Добре перемішайте отриману суміш, аби інгредієнти рівномірно між собою перемішались. Частинами додавайте просіяне борошно та спершу замішуйте тісто ложкою. Коли все борошно вже у мисці, додайте туди ж трішки олії та почніть місити тісто руками. Вимішувати його треба близько 10 хвилин. Готове тісто повинно бути ніжним і нелипким. Залиште його накритим рушником на одну годину.

Готове тісто обімніть та поділіть на половини. Кожну половину поділіть ще на 6 частин і розкачайте кожну у невеликий коржик. Всередину викладіть по чайній ложці вареного згущеного молока та сформуйте булочку. Викладіть булочки на деко та залиште на 20 хвилин. Потім випікайте смаколик 15-25 хвилин за температури 180-200 градусів.

Як швидко та просто приготувати повітряні булочки зі згущеним молоком
Як швидко та просто приготувати повітряні булочки зі згущеним молоком

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.