Універсальна закатка на зиму від моєї сестрички: салат можна їсти з хлібом або ж додавати в борщ як заправку

Універсальний набір овочів у цій консервації дозволяє використовувати заготовку на зиму дуже різноманітно – додавати в борщ як заправку чи подавати до столу як салат до других страв.

Зробити такої консервації слід якомога більше. Тоді взимку варіння борщу перетвориться на суцільне задоволення. Та й над салатом до картопельки голову сушити не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 4 кг буряка;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 700 г болгарського перцю;
  • 500 г моркви;
  • 500 г цибулі;
  • 150 г часнику;
  • 1 маленька гірка перчина;
  • 1,5 скл. олії;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 1 скл. оцту.
Буряк із морквою натріть на тертушці

Найбільше у салаті буряка, тому починайте саме з нього. Коренеплоди вимийте, почистьте шкуринку, натріть на тертушці з середніми отворами. Теж саме зробіть із морквою. Хоча натирати яскравий овоч можете не на звичайній тертушці, а на тій, що призначається для корейської моркви.

Тушіть овочі 30 хвилин

Для цибулі тертушка не знадобиться. Звільніть її від кожушків і наріжте ножем на невеличкі кубики. З помідорами вчиніть так само. У болгарського перцю попередньо виріжте серцевину з насінням, а вже після цього промийте і подрібніть ножем.

Овочі готові. Переходимо до другого етапу. Якщо є алюмінієва каструля, візьміть її. Якщо ні, то складайте городину у велику місткість. Туди ж засипте сіль, цукор, олію. Все це ретельно перемішайте і поставте на вогонь.

Додайте сіль, цукор, оцет і варіть ще 10 хвилин

Після закипання, прикрутіть вогник до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і тушіть овочі пів години. Тим часом підготуйте часник і гіркий перець. Фітонциди обчистіть від шкуринки й дрібненько посічіть ножем. Перець позбавте від насіння і теж наріжте якомога меншими шматочками. Додайте часник, перець й оцет у вариво, перемішайте. Нехай тушиться все разом ще 10 хвилин.

Розкладайте овочеву заправку у стерильні слоїки, закатайте кришки, переверніть догори дриґом. Обов’язково укутайте зверху теплою ковдрою. У вас має вийти 10-11 півлітрових баночок з овочевим вмістом. Узимку будуть як знахідка.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.