Один раз додала це до борошна і закохалась в таке тісто для вареників. Рецепт під солону і солодку начинку

Хвала тим рукам, що ліплять вареники! Одна з найсмачніших страв української національної кухні це — вареники. Але не так вже й важливо, з якою начинкою вони будуть, бо то справа смаків, головна запорука вдалих вареників — це тісто.

Мабуть, у кожній українській родині є свої рецепти приготування тіста для вареників, який передається з покоління в покоління. А якщо у вас такого немає, то нехай сьогоднішній рецепт вдалого тіста покладе цю традицію саме у вашій родині.

До речі, з тіста за цим рецептом можна наліпити не тільки вареники з будь-якою начинкою, а й, навіть, галушки.

Процес приготування

В рецепті всі продукти дуже прості. Треба тільки дотримуватися пропорцій та рекомендацій.

Візьміть 250 мл кислого молока (кисляк) або кефіру. Тут треба зауважити, що вони повинні бути не з холодильника, а теплими.

Далі потрібно взяти борошна 350-400 г. Його обов’язково треба просіяти, щоб воно наситилося киснем. Це запорука пухкого тіста.

Одне свіже (це також важливо !) сире яйце.

Пів чайної ложки соди та стільки ж солі.

Можна додати 1 чайну ложку цукру, але це не обов’язково.

Далі звичайний процес замішування тіста: у миску покладіть просіяне борошно. Зробіть в середині лунку та розбийте в неї яйце.

Починайте замішувати та поступово додавати кисляк. Продовжуючи замішувати, додайте також соду. Вона повинна загаситися кислим молоком. Додайте сіль.

Тісто на вареники

Тепер добре вимісіть тісто на столі.

Тісто на вареники

Тісто не повинно бути щільним. Воно навіть повинно трішечки липнути до рук. Тому, коли ви будете формувати кульки на вареники, змастіть свої руки рослинною олією і просто видушуйте тісто через кулак. Це й стане тієї самою кулькою.

Але, перед тим як формувати кульки, дайте тісту постояти та відпочити у мисці, накривши його рушником. Так воно буде стояти, поки ви будете робити начинку: варити картоплю, смажити капусту, гриби чи щось інше.

Отже, беріть та робіть. Удачі!